Artikel

19-02-2018 14:20

Hoe kun je je roei workouts leuk en uitdagend houden?

Roeien wordt elke dag populairder. Sommige mensen roeien om fit te worden, in shape te komen of als warming-up voor het gewichtheffen. Roeien is een geweldige manier om calorieën te verbranden, uithoudingsvermogen te verbeteren en spierkracht te vergroten.

Wanneer je voor het eerst begint met roeien, zal het moeilijk zijn om een ​​training van 5 minuten door te brengen. Na een paar weken roeien wordt je uithoudingsvermogen snel verbeterd en kun je veel langer roeien. Tijdens de eerste paar trainingen is je hartslag een beetje te hoog om calorieën effectief te verbranden, maar in vergelijking met hardlopen, zal je hartslag na een paar trainingen dalen, zodat je langer plezierig blijft zonder buiten adem te raken. Bovendien is de kans op blessures minimaal, als je roeien vergelijkt met hardlopen.

De meest voorkomende soorten roeitrainingen zijn gewoon ingesteld op een tijd. Na een tijdje doen sommige mensen zich vervelen van deze standaard workouts. Maar hoe kun je jouw roeitraining anders houden?

Je kunt allerlei verschillende workouts doen, zoals een interval- of piramide-workout, maar om het extra divers te maken, kun je verschillende oefeningen toevoegen tussen je roeitraining zoals push-ups, burpees, sit-ups enz. Op deze manier is elke training gevarieerd.

Doe je altijd dezelfde training? Of heb je een andere manier om je workouts leuk en uitdagend te houden, deel deze dan met ons!

Hieronder vind je inspiratie voor verschillende trainingen.

TRAINING 1
Aanwijzing: Voer pushups direct uit na de rij. Rust waar nodig tussen roeisessies.
Rij 1.000 meter
20 push-ups
Rij 750 meter
30 push-ups
Rij 500 meter
40 push-ups
Rij 250 meter
50 push-ups

TRAINING 2
Je hebt zes minuten om 1000 meter te roeien. Als je vroeg klaar bent, voer dan een all-out sprint van burpees uit.

TRAINING 3
Roei voor 30 calorieën
30 Russische kettlebell-swings
30 AbMat sit-ups
Voer het roeien, kettlebell-swings en sit-ups uit. Rust één minuut en herhaal voor 4 ronden.
Informatie over de auteur

First Degree Fitness | | 0307600670 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
First Degree Fitness | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Hoge Maat 3
3961 NC
Wijk bij Duurstede