Artikel

10-11-2017 11:54

Pixformance: "De interactieve oplossing die motiveert én activeert!"

Om fit en in conditie te blijven moet je iedere dag trainen, dat is goed voor de body én de mindset. Hoe ouder je bent, hoe belangrijker dit wordt. Het hebben van de juiste motivatie is hiervoor noodzakelijk. Die dagelijkse motivatie is lastig en daarvoor heb je eigenlijk een personal trainer nodig, maar dat is kostbaar. Pixformance is hiervoor de oplossing!

Pixformance maakt gebruik van een groot digitaal scherm, waarbij sporters direct real-time worden aangestuurd in de technische uitvoering van hun workout. Na iedere workout ziet de sporter direct zijn of haar resultaten waardoor vooruitgang direct zichtbaar is. Dit zorgt voor een enorme motivatie bij sporters.

Pixformance: winnaar diverse awards

Pixformance wordt momenteel op grote schaal uitgerold, door eigenaresse Valerie Bönström. Hiervoor is ze een exclusieve samenwerking gestart met Herman Bakker voor de uitrol van dit innovatieve trainingsconcept in Nederland.

"De interactieve trainingsprogramma's via het grote iPhone-achtige scherm, hebben al gezorgd voor veel enthousiasme voor het systeem. Vooral in Duitsland is er al veel succes mee behaald in meerdere fitness- en rehabilitatiecentra", vertelt Bakker met enthousiasme.

En dat enthousiasme wordt gedeeld, want de Pixformance Station werd in het nabije verleden al bekroond met awards van onder andere bodyLlFE en van de FIBO.

Hoe werkt de Pixformance Station?

Een personal trainer kan niet iedere beweging technisch volgen én beoordelen. Hij/zij moet immers ook motiveren en oogcontact maken. Dit kan de Pixformance Station wél. Hierdoor kan de personal trainer zich meer richten op de klantrelatie.

De Pixformance Station kan als stand alone unit, of als onderdeel van een circuit neergezet worden binnen een fitnessclub. Het apparaat biedt meer dan 100 afwisselende functionele oefeningen. Iedere gebruiker krijgt zijn eigen persoonlijke workouts te zien, door in te loggen met zijn of haar persoonlijke QR-code. De gebruiker staat tegenover een levensgroot scherm die gebruik maakt van een speciale 3D-detectie-technologie. Deze technologie beoordeelt de gebruiker op 26 punten van het lichaam tijdens een oefening. Op die manier kan het apparaat accuraat meten of een trainingsbeweging juist wordt uitgevoerd en zo de gebruiker real-time feedback geven.

Zo speelt Pixformance in op de trends van functioneel trainen, small group training, de toepassing van technologie en het bijhouden van je sportresultaten.

Bakker: "Het niveau van interactie met het innovatieve trainingsconcept is net zo flexibel als de uitgebreide trainingsbibliotheek met meer dan honderd functionele oefeningen die Pixformance adviseert. Van beginners en revaliderende sporters tot professionele topsporters en alles daartussen, vinden de juiste intensiteit en training met deze methode".

De trainingsprogramma's in het systeem zijn gebaseerd op de richtlijnen van het wetenschappelijke Optimum Performance Training-model (OPT) van de National Academy of Sports Medicine uit Amerika. De trainingen kunnen met of zonder accessoires zoals dumbells, power bands, medicine balls of bijvoorbeeld een trainingsbankje worden uitgevoerd om ieder persoonlijk trainingsniveau en doel te behalen.

Meer uitdaging én motivatie om te sporten

De fitness- en rehabilitatiecentra die al met de Pixformance Station werken, geven aan dat individuele trainingen, maar ook de circuittrainingen, veel uitdagender worden bevonden door sporters en trainers door deze innovatie. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau de oefeningen uitvoeren, maar tegelijkertijd in groepsverband sporten. Dit zorgt voor de juiste motivatie én vooruitgang.

"Een Pixformance circuit geeft een veel grotere vrijheid in vergelijking met andere elektronische circuitlijnen, waar tot op heden gebruikers vrijwel iedere keer hetzelfde rondje met bewegingen op toestellen moeten maken, wat al snel saai wordt. Het scherm en de software geven je binnen de circuittraining een keuze uit meer dan honderd oefeningen en wordt daarmee nooit saai. Daarnaast daagt de smarttrainer je uit om verder in niveau te groeien door drie verschillende moeilijkheidsniveaus binnen het systeem", schetst Bakker.

Een sporter wordt snel en makkelijk herkend door het apparaat, door het scannen van hun persoonlijke QR-code. De resultaten en voortgang van de trainingen kan de sporter (en de trainer ook) online bekijken en bijhouden in overzichtelijke statistieken. Indien gewenst kan een sporter deze resultaten delen met vrienden of andere sporters via social media.

De resultaten vormen een uitstekende basis voor een coachgesprek tussen de trainer en sporter, waarbij duidelijk is waarop goed wordt gescoord en waar verbetering mogelijk is. Deze regelmatige coachmomenten zorgen ervoor dat sporters nog meer verbonden worden met jouw sportclub. Zo zorgt de Pixformance Station dus voor een positieve bijdrage aan je ledenretentie én winstgevendheid!

Totaalconcept bij integratie

Pixformance biedt een totaalconcept aan: ondersteuning bij financiering, trainingen voor personal trainers, marketingondersteuning en het maken van ROI-berekeningen voor jouw sportclub. Zo gaat Pixformance net iets verder dan de meeste andere merken in de markt.

Van Duitsland naar Nederland, Japan en de USA?!

Valerie Bönström werkt nauw samen met Herman Bakker, om Pixformance als zelfstandig concept in de Benelux op de markt te brengen.

"Het beste zou zijn dat iedere sporter elke dag samenwerkt met een personal trainer, maar dat gaat in de praktijk niet. Je moet een individueel werkplan hebben, waaruit je je progressie afleest. Dat motiveert! Met Pixformance kan dat eenvoudig. Vergeet de tijd, blijf in de flow, denk niet aan de volgende oefening, maak je vrij van alle gedachten. Pixformance is een patent voor een digitale trainer; een mens is altijd geweldig, maar in geval dat je die niet bij de hand hebt, werk dan met Pixformance. Omdat het digitaal is, herkent de machine dat je zwaardere taken nodig hebt, het succes komt na de motivatie", aldus Valerie Bönström.

Dat het concept werkt blijkt uit het feit er duizenden machines in de markt zijn, onder andere in Eindhoven. Ook de medische wereld maakt gebruik van Pixformance. In Duitsland zijn er twaalf klinieken die er gebruik van maken, het zijn ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in de behandeling van atleten.

Valerie Bönström: "In Nederland zijn er veel leuke klanten en we zijn nu op tien locaties vertegenwoordigd. Pixformance wordt uitgerold in heel Europa, maar ook in Japan en Saoedi-Arabië. China is een groeiende markt en ook de verovering van de Verenigde Staten staat op onze activiteitenlijst. Volgend jaar gaan we de USA veroveren!"


Valerie Bönström

Je goed voelen is noodzaak

De Pixformance Station zorgt weer voor de motivatie en uitdaging om te gaan én blijven sporten. Het apparaat helpt je om je conditie te verbeteren en je goed te voelen. Daarom is Pixformance ook bij uitstek geschikt om de doelgroep van de toekomst te bereiken. Komt de doelgroep van de toekomst al in jouw fitnessclub?


Wil je meer weten over dé doelgroep van de toekomst, download dan de gratis fitness insight "Richt jij je wel op de juiste leden?" op www.pixformance.com/bodylife

 
Informatie over de auteur

Pixformance | | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Pixformance | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Hauptstrasse 19-20
14624
Dallgow-Döberitz
Duitsland