20 march 2023

Duitse franchiseconcept INJOY breidt uit met overname Zweedse Actic

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
20 march 2023
Stockholm/Frankfurt maart, 2023

INJOY en Actic hebben een overnameovereenkomst gesloten. Dit omvat de verkoop van alle aandelen van Actic Fitness GmbH aan INJOY Quality GmbH, een dochteronderneming van ACISO Holding GmbH. Ook de 21 Duitse Actic clubs en één Oostenrijkse Actic club maken deel uit van de overname. Volgens de koopovereenkomst is de overdracht van de aandelen gepland voor 23 maart 2023.

De belangrijkste feiten in het kort:
- Actic Fitness GmbH wordt verkocht aan de Duitse dochteronderneming van ACISO Holding GmbH, Injoy
   Kwaliteit GmbH.
- Bij de overname zijn 22 Actic-clubs in Duitsland en Oostenrijk betrokken.
- De Zweedse fitnessketen wil de vrijgekomen middelen gebruiken om zich te richten op de ontwikkeling
   van zijn thuismarkten.
- Zoals INJOY aankondigt, zullen zowel bestaande als nieuwe klanten profiteren van nieuwe combinaties
   op de Duitstalige fitnessmarkt.
- De overname van Actic Fitness door INJOY zal naar verwachting op 23 maart 2023 worden afgerond.
- INJOY is van plan om de komende weken verdere details uit te werken en bekend te maken

Achtergrond info
Hans Muench trad op als consultant namens Actic bij het zoeken van een koper voor de Duitstalige clubs. "INjoy kan zo snel groeien in het thuisland en Actic maakt zoe de handen vrij om zich te richten op Scandinavië en verbeteren van het eigen concept."
INJOY is met 130 vestigingen in Duitsland en Oostenrijk een van de grootste franchiseconcepten in de Duitstalige fitness- en gezondheidsbranche. Actic werd in 1981 in Zweden opgericht en is een van de toonaangevende fitnessketens in Europa met ongeveer 150 clubs in vier landen. INJOY groeit door de overname 22 clubs met bijna 21.000 leden en 256 medewerkers. Het management van INJOY en haar team van experts kijken uit naar de uitdaging van een snelle en vlotte integratie.

Duitsland is een interessante markt, maar het is heel anders dan Zweden en Noorwegen, zowel qua omvang als qua consumentengedrag", zegt Anna Eskhult, CEO van Actic Group AB. Haar achterliggende gedachte voor de verkoop is als volgt: "Door onze Duitse clubs en Oostenrijkse zelfstandige club te verkopen aan het merk INJOY, maken we zowel financieel als administratief middelen vrij om de focus te vergroten en de ontwikkeling van onze thuismarkten te versnellen."

Kwaliteits- en servicegerichte positionering
"ACISO en zijn dochteronderneming INJOY zijn al enige tijd geïnteresseerd in Actic's Duits-Oostenrijkse clubportfolio als onderdeel van hun groeistrategie", zegt Alexander Benker, CEO van INJOY, "het vormt een perfecte aanvulling op de kwaliteit en servicegerichte positionering van het INJOY-franchiseconcept - met Actic's unieke combinatie van fitnesstraining in stedelijke zwembaden. Zowel Actic Germany als INJOY behoren langdurig tot de top drie in de kwaliteits- en servicecategorieën in de Fitness Studio Ranking 2022 van het Duitse Instituut voor Servicekwaliteit", voegt INJOY-directeur Thorsten Kielmann toe.


 
Hans MuenchInjoy fitnessActic fitnessfranchise
Gerelateerde artikelen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf