3 weken geleden

Coronastorm

3 weken geleden
Terwijl ik dit schrijf, is het Verenigd Koninkrijk in ieder geval voor zo’n 48 uur afgesloten van het Europese vasteland: een gemuteerde variant van Covid-19 is opgedoken in de regio Londen. Zo verschijnen er iedere dag, iedere week en iedere maand nieuwe hoofdstukken in de draaiboeken over hoe we met de coronasituatie moeten dealen.

Dat we ook in 2021 nog volop te maken krijgen met Covid-19 en nieuwe varianten lijkt nog de enige zekerheid in het leven. De tweede lockdown vanaf half december betekende weer een sluiting van fitnesscentra, al werd de rol van sporten voor de volksgezondheid steeds meer op waarde geschat door de beleidsmakers rond de coronamaatregelen. Hoe de wereld er na 19 januari uitziet kan nog niemand zeggen.

Het enige wat we, ook in de fitnessbranche, kunnen doen is wat we zelf in de hand hebben. En dat is toch kijken naar de mogelijkheden en kansen die voor handen zijn. Dat betekent nu de deuren van de sportscholen gesloten zijn investeren in klantenbinding, zoals met een digitaal lespakket. Het is nu te hopen dat de huidige harde maatregelen effect hebben op het aantal besmettingen, zodat vanaf eind januari volop gesport kan worden om het immuunsysteem te versterken en corona zo te lijf te gaan.

2020 was aan de ene kant een jaar om snel te vergeten, al biedt reflectie ook de mogelijkheid om te leren van de gebeurtenissen. Wat doe je goed als ondernemer? Waar heb je misschien te weinig oog voor gehad voor de coronaperiode? Ga je mee in de digitalisering van vraag en aanbod? Wij wensen iedereen kracht en wijsheid toe om in 2021 de rug recht te houden en te zien waar de mogelijkheden liggen om de coronastorm te doorstaan.

Prettige feestdagen!

Guus Hetterscheid en Jordey de Joode
bodyLIFE
 
Coronaviruscorona maatregelenklantenbindingonline aanbod
Gerelateerde artikelen