30 december 2020

In de lift met minister Bruins: Han Doorenbosch

30 december 2020


Als ik bij minister Bruno Bruins in de lift zou stappen, dan zou ik met hem vooral willen praten over de gezondheidswinst die door de fitnessbranche kan worden geboekt. Met name op het gebied van preventie. Ik zou hem uitleggen hoe wij een businessmodel hebben ontwikkeld dat mensen met een actieve, gezonde leefstijl beloont én commercieel rendabel is. TrainMore is meer dan een gym. Vanuit ons hart willen wij zoveel mogelijk mensen uitdagen gezond te leven. Wij zijn er om te inspireren en om te motiveren. We willen van betekenis zijn, en niet alleen worden gedreven door winstbejag.

Ik wil de minister vragen op welke wijze de overheid daarin wil meedoen. Hoe kunnen overheid en fitnessbranche de krachten bundelen en nog meer mensen enthousiasmeren om werk te maken van hun leefstijl. Momenteel kampt 50% van de
twintigplussers in Nederland met overgewicht. Ook het aantal kinderen met overgewicht blijft groeien. Daar ligt een gedeelde taak voor overheid, zorgverzekeraars en de fitnessbranche. Dat moeten we samen oppakken.

Nu gebeurt er al veel, maar dat is nog gefragmenteerd. Wij hebben de TrainMore Foundation opgezet met het doel een sportieve lifestyle te verankeren bij kinderen. Als onze leden minimaal tien keer per maand sporten, wordt er automatisch één euro gedoneerd naar de TrainMore Foundation.

Samen met onze leden maken we sport voor kinderen mogelijk. Dat geeft mij veel voldoening. Hoe mooi zou het zijn als overheid, zorgverzekeraars en fitnesscentra gezamenlijk meer mensen in beweging krijgen én hen daarvoor belonen. Bijvoorbeeld door een korting op de zorgkostenpremie bij aantoonbare gezondheidswinst en een gezonde leefstijl. Daar profiteert iedereen van.

TrainMore is meer dan een lidmaatschap. Het is een manier van leven, een lifestyle. Mensen die voor TrainMore kiezen, kiezen voor een actieve en gezonde leefstijl. En worden daar financieel voor beloond. Bij TrainMore sport je vanaf 29 euro per maand en voor iedere keer dat je komt trainen, krijg je 1 euro terug. Als je dus iedere dag zou sporten, train je bijna gratis.

Daarmee willen we mensen ook inspireren om te blijven sporten en bewegen. Dat vind ik namelijk onze belangrijkste roeping: werken aan een vitaal Nederland. Daar dragen wij aan bij. We willen de trend dat je altijd meer betaalt voor dingen die goed voor je zijn, ombuigen. Een gezonde salade is duurder dan een ongezonde hamburger. Dat moet anders. Daarom betalen mensen bij ons minder als ze gezonder leven.

Han Doorenbosch, CEO Urban Gym Group (TrainMore, Clubsportive & HIGH STUDIOS)

De Urban Gym Group (UGG) telt veertien TrainMore gyms, waarvan vier Black Label clubs (een luxe, all inclusive concept) en één TrainMore non-stop waar leden 24/7 kunnen trainen. Alle clubs zijn gevestigd op A-locaties in grote steden in Nederland. Daarnaast is er één Clubsportive op de Zuidas in Amsterdam (een high-end, premium gym) en de boutique fitnessketen HIGH STUDIOS, die bestaat uit drie vestigingen in Amsterdam.

Han Doorenbosch is één van de succesvolle fitnessondernemers die in het boek Liftgesprekken zijn geportretteerd. Het boek is verkrijgbaar bij NL Actief: www.nlactief.nl
LiftgesprekkenNLActief
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf