7 jaar geleden

Merklancering FT-Club

7 jaar geleden
Greinwalder & Partner en Perform Better ontwikkelen totaaloplossing voor Functional Training clubs

Door de groeiende belangstelling voor intensieve begeleiding en meer beleving ontstaan doorlopend nieuwe fitnessformules, veelal met Functional Training als basis. Ter ondersteuning van ondernemers die zich richten op Functional Training als verdienmodel, heeft Greinwalder & Partner samen met de experts van Perform Better een totaaloplossing ontwikkeld onder de merknaam FT-Club. Het concept bestaat uit een sterke Corporate Identity en uitstraling, ondersteuning op bedrijfseconomisch gebied, expertise op gebied van (online) marketing, inrichting van de club en een speciaal trainingsconcept voor een brede doelgroep.

Oplossing voor diverse situaties
Het concept FT-Club biedt support voor clubs die al over de nodige materialen beschikken voor functional training en hun profiel willen aanscherpen met een club-in-club oplossing. Daarnaast is het concept ontwikkeld voor startende Personal Trainers die als specialist de fitnessmarkt willen betreden en met name behoefte hebben aan planning, bedrijfseconomische- en ondernemers-technische ondersteuning. Maar FT-Club biedt ook kansen voor fitnesscentra die een nieuwe doelgroep binnen de regio willen bedienen via een spits gepositioneerde satellietclub. Via een dergelijke strategie kan de toetreding bemoeilijkt worden van potentiële nieuwe concurrenten die dit marktsegment gaan bedienen.

Een sterk merk
Merken maken producten en diensten duidelijk herkenbaar en uniek. Een sterk merk schept identiteit en verbindt een bedrijf met de doelgroep. De naam FT-Club zorgt ervoor dat men snel gevonden wordt, alleen al door de naam op zich en omdat de aanbieder als de beste oplossing wordt gezien. FT-Club wordt dan ook als specialist in Functional Training gepositioneerd.


Advies op maat
Er komen bij de implementatie van een product in de praktijk veel vragen en uitdagingen op ondernemers af. Wat is een geschikte locatie, wie helpt bij de bedrijfsplanning, hoe wordt een goed prijsbeleid opgezet, hoe organiseer je (de aanloop naar..) de opening, etc. Voor dergelijke vragen binnen het concept FT- Club is Greinwalder & Partner als wereldwijd marktleider op gebied van marketing en consulting de sparringpartner.

Facility design
De experts van Perform Better geven, op basis van de bestaande situatie, de indeling van de FT-Club vorm. Een op maat gemaakte 3D-visualisatie maakt de uiteindelijke inrichting concreet. Aan de hand van het inrichtingsvoorstel wordt de trainingsruimte optimaal ingedeeld. Met de visual kan al tijdens de voorverkoopfase reclame gemaakt worden. 

Trainingsconcept voor brede doelgroep
Bij FT-Club draait alles om Small Group PT, kleine groepslessen onder begeleiding van een Performance Coach waarbij de oefeningen worden aangepast aan verschillende doelgroepen en niveaus. Daarmee worden niet alleen de fitness-freaks bereikt, maar de volledige brede markt. Vier modules richten zich op verschillende doelen: mobility voor beweeglijkheid – movement met actieve beweging – strength voor meer kracht en burn voor verbetering van conditie.

Bent u een ondernemer met passie voor fitnesstrends en bent u gewend aan een werkwijze met een hoge mate van kwaliteit en intensieve begeleiding? Meld u dan nu aan als pilot club.  


Meer informatie op www.ft-club.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Stella Schinnerl