4 jaar geleden

Bellicon ervaringsdagboek bij diabetes, fibromyalgie en overgewicht

Remy Draaijer
Redacteur
4 jaar geleden
Welke resultaten kun je behalen wanneer je dagelijks gebruik maakt van de bellicon minitrampoline? En beperken lichamelijke klachten je? Om daar achter te komen gingen wij op zoek naar een testpersoon, we plukten onze overbuurvrouw Irene van de straat en vroegen haar of ze mee wilde doen. 

Irene bleek meerdere lichamelijke ongemakken te hebben zoals; artrose, fibromyalgie, diabetes type 2, neuropathie, psoriasis en overgewicht, ze wilde graag meedoen aan het onderzoek om zelf te ervaren wat de bellicon voor haar kon betekenen. 

Op de video hieronder vertelt ze meer over wie zij is en waar zij lichamelijk last van heeft. Ook vertelt zij wat zij heeft ervaren in de maand waarin wij haar volgden. We wilden graag resultaten uit een zo'n realistisch mogelijke situatie. 
Daarom vroegen wij aan Irene om niet haar eetpatroon aan te passen, daarbij is ze ook niet gaan sporten wat de resultaten zou kunnen beïnvloeden. 

Wel hebben we haar aangemoedigd om wat meer water te gaan drinken, dit om de vrijgekomen afvalstoffen gemakkelijker te kunnen afvoeren. We stelden een schema op om het gebruik van de bellicon langzaam op te bouwen. Beginnend met één keer per dag 10 minuten, uitbreidend naar 3x per dag 10 minuten. Daarbij hoefde ze alleen te bouncen - op en neer veren met beide voeten op de mat - en geen intensieve spring oefenen uit te voeren. 

In het blogartikel op onze website kan je het dagboek lezen over de eerste twee weken van het onderzoek en tevens vind je Irene haar bloedsuikerwaarden. 
Auteur

Remy Draaijer