7 jaar geleden

Fitness favoriete sport 55-plussers

Fit-NL BV
Redacteur
7 jaar geleden

Ouderen in Nederland kiezen het liefst voor fitness als het gaat om hun voorkeur voor sporten. Hier liggen dus volop kansen voor de Personal Trainer om met een passend beweegaanbod zich te richten op deze doelgroep. 

 

 

Top 5 populaire sporten 55-65 jarigen
1) fitness
2) hardlopen
3) tennis
4) zwemmen
5) yoga

Top 5 populaire sporten 65-79 jarigen
1) fitness
2) zwemmen
3) tennis
4) gymnastiek
5) golf

Sportschool populair bij 55-plussers
De tijd dat ouderen achter de geraniums zaten, is voorbij. Steeds meer 55-plussers vinden de weg naar het fitnesscentrum. Naast fitness hebben 55- tot 65-jarigen een voorkeur voor hardlopen, tennis, zwemmen en yoga. Onder 65- tot 79-jarigen wordt fitness gevolgd door zwemmen, tennis, gym en golf. Van de 50- tot 65-jarigen sport 67 procent minimaal twaalf keer per jaar. In de groep 65- tot 79-jarigen sport 55 procent minimaal twaalf keer per jaar.

Kansen voor de Personal Trainer
In overheidscampagnes worden ouderen gestimuleerd om te blijven bewegen (minimaal vijf keer matig intensief per week). Vanuit onderzoeksinstituten als Kennis Centrum Sport is bekend dat blijven bewegen na je 55ste zorgt voor een langer kwalitatief leven. Steeds meer onderzoek toont aan dat krachttraining een must is in het sportprogramma van de 55-plusser. Aangeraden wordt om als 55-plusser twee keer per week krachtoefeningen te doen voor het behoud van spiermassa en kracht. Omdat de generatie 55-plussers niet gewend is om aan krachttraining te doen en niet tot de online‘youtube generatie’ behoort om informatie op te zoeken, liggen hier kansen voor de Personal Trainer. De 55-plusser zoekt kwalitatieve begeleiding voor een lang vitaal leven en is bereid hier in te investeren.

Word ook Personal Trainer! Kijk voor het opleidingsaanbod op www.fit-nl.nl

Bronnen:
www.volksgezondheidenzorg.info
www.fitvak.com

www.scp.nl
www.nisb.nl

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.


 
Auteur

Fit-NL BV