5 jaar geleden

Inspelen op de veranderingen in de fitnessbranche

FitMasterFreddy
Redacteur
5 jaar geleden

De fitnessmarkt wordt volwassen: de extreme groei is eruit van de afgelopen jaren is eruit. In 2016 blijft de fitnessmarkt een verdringingsmarkt. Dat wil zeggen dat concurrenten alleen nog ten koste van elkaar hun marktaandeel vergroten. De sterke, professionele bedrijven zullen de zwakkere bedrijven uit de markt stoten. Hoe ga je daar als fitness ondernemer mee om?

Langdurige lidmaatschappen zijn verleden tijd
F!tmagazine plaatste deze week de sectorprognose van de Rabobank waarin duidelijk werd dat de vraag in de fitnessbranche stabiel blijft en de groei in de markt rond de nullijn ligt in 2016. Een aantal maatschappelijke veranderingen zullen ook te merken zijn in de fitnessbranche. Zo hecht de consument minder waarde aan bezit; hij wil simpelweg sporten waar en wanneer hij dat wil. Langlopende lidmaatschappen zullen dus minder interessant zijn. Meer kansen voor lowbudget aanbieders, want consumenten zijn kritischer op hun eigen uitgaven. Ze zullen alleen meer betalen als er ook echt meer geboden wordt. Maar hoe doe je dat?

Focus en spring eruit
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg dat je als fitnessondernemer focust. Waarom ben jij anders dan de grijze massa? Zorg dat je je onderscheidt met nieuwe concepten. En niet onbelangrijk: communiceer dit ook naar de markt.

De vraag naar sportbegeleiding, bewegings- en voedingsadvies zal in de komende tijd toenemen. Hier kun je als personal trainer natuurlijk ideaal op inspelen. Voor outdoor fitness, bootcamping of bodyweight training heb je bijna geen materiaal nodig en geen dure locatie. Hier zijn de marges dus relatief hoog.

Gebruik je tijd goed
Door als fitness ondernemer en personal trainer gebruik te maken van software die bij jouw werkzaamheden past, kun je veel kostbare tijd besparen. Met de software van ons maak je eenvoudig professionele trainingsschema’s voor je klanten. Resultaten van je klanten als gewicht, BMI en vetpercentage zijn gemakkelijk bij te houden in FitMasterFreddy. De voortgang wordt automatisch zichtbaar in een grafiek. De tijd die je overhoudt als je werkt met FitMasterFreddy kun je bijvoorbeeld steken in de persoonlijke begeleiding van jouw klanten. Zo speel je optimaal in op de veranderingen in de fitnessbranche.

Benieuwd hoe het werkt? Je kunt de software van ons helemaal gratis 14 dagen lang uitproberen. Vrijblijvend registreren kan hier.

We hebben nog meer leuks voor je:

Auteur

FitMasterFreddy