6 jaar geleden

FitMasterFreddy maakt resultaatgericht trainen makkelijker dan ooit

FitMasterFreddy
Redacteur
6 jaar geleden


Het belang van een goed samengesteld trainingsschema moge duidelijk zijn. Ook het vinden van de juiste oefeningen en activiteiten is cruciaal. Een evenwichtig beweegplan dat de juiste elementen van de oefening omvat, is een recept voor succes dat eveneens de gezondheid ten goede komt.

Vroeger werd een trainingsschema nog door de trainer handmatig samengesteld met illustraties die verduidelijkten hoe de oefeningen moesten worden uitgevoerd. Tegenwoordig is er software op de markt. FitMasterFreddy ontwikkelde met een deskundig team van health en fitness professionals en software ontwikkelaars wetenschappelijk onderbouwde software voor ondernemers in de fitness en health branche. Met de softwarepakketten Free, Inspire en Excite kunnen sportschoolhouders, (medische) personal trainers en fysiotherapeuten trainingsschema’s van het hoogste niveau samenstellen.

Ontstaan

“Het idee voor FitMasterFreddy is 5 jaar geleden ontstaan”, vertelt Jean-René Ruitenbeek. Jean-René is bewegingswetenschapper, heeft een master in sportfysiotherapie en is manueel therapeut in opleiding. Hij heeft samen met bedenker Remy Moelchand, eigenaar van Performenz Instituut, intensief meegewerkt aan de ontwikkeling van FitMasterFreddy en is verder nauw betrokken bij het samenstellen van de oefeningen en trainingsschema’s in FitMasterFreddy. “Waar we in de praktijk als fysiotherapeut en personal trainer tegen aanliepen, was de administratieve rompslomp die erbij komt kijken zoals trainingsschema’s samenstellen, gegevens invoeren, status en vorderingen bijhouden enz. Met FitMasterFreddy behoort een groot deel van dit soort zaken tot het verleden. Doel van het product is om zoveel mogelijk administratief werk van trainers en therapeuten zo gemakkelijk en zo snel mogelijk te laten verlopen, zodat er meer tijd overblijft om daadwerkelijk te besteden aan behandelingen en/of trainingen. Op dit moment werken de meeste Nederlandse fysiotherapeuten en (medische) personal trainers met verschillende administratieprogramma’s tegelijkertijd.” FitMasterFreddy is mogelijk het eerste softwareproduct dat de belangrijkste administratieve werkzaamheden van therapeuten en (medisch) personal trainers heeft gebundeld in één systeem. Het bevat een enorme database met oefeningen, het volledige cliëntenbeheer van de therapeut of trainer en een uitgebreide agenda. Elke oefening is zorgvuldig geselecteerd en beschreven en laat aan de hand van echte foto’s zien hoe een oefening moet worden uitgevoerd. Uniek aan FitMasterFreddy is de verbinding tussen alle gegevens. Administratieve taken zoals het opstellen van een deskundig beweegadvies, verlopen hierdoor vele malen sneller dan voorheen. Dit levert de therapeut of trainer meer tijd op én het begeleiden van een beweegtraject wordt eenvoudiger en overzichtelijker. Met Inspire kunnen trainers en therapeuten hun trainingsschema’s aanpassen aan hun eigen huisstijl en krijgen ze toegang tot een database met meer dan 1500 oefeningen. Het programma biedt beweegadviezen en trainingsschema’s die dit tot in detail laten zien. Men beschrijft zelfs wat de klant wel en niet moet voelen. Zo kan de klant zelfstandig en resultaatgericht aan de slag. FitMasterFreddy werkt veilig in de cloud. Waarmee men overal en op elk moment van de dag toegang heeft tot de gegevens.Kwaliteit

Er zijn volgens Remy Moelchand, grondlegger van FitMasterFreddy, tal van producten op de markt die het mogelijk maken om trainingsschema’s samen te stellen. “De kwaliteit hiervan laat soms nog te wensen over. FitMasterFreddy springt eruit omdat het programma schema’s biedt die tot in detail laten zien wat een klant moet doen om een oefening goed uit te voeren. Er is geen enkel softwareproduct dat op dit moment trainingsschema’s biedt met dezelfde kwaliteit als FitMasterFreddy. Daarbij is het product zeer gebruiksvriendelijk. Wanneer iemand zich aanmeldt bij FitMasterFreddy, verschijnt het dashboard op het beeldscherm. Het dashboard is de overzichtspagina en het beginpunt van alle activiteiten binnen FitMasterFreddy. Op het dashboard staan verschillende groene blokken. Elk blok verwijst je door naar een apart onderdeel van FitMasterFreddy. In de database kan er gekozen worden uit meer dan 1500 oefeningen. En heeft iemand wat minder tijd dan kan er gebruik gemaakt worden van de FitMasterFreddy basisschema’s. Ook bevat het programma filters die het mogelijk maken specifieker in onze database te zoeken naar een bepaalde oefening. Continue zijn we bezig om FitMasterFreddy te verbeteren. Onze fitness en health professionals beschikken over een schat aan kennis over sport en gezondheid. Om onze kennis verder te verbreden zitten we aan tafel met universiteiten en hogescholen om FitMasterFreddy door te ontwikkelen en hiermee een steeds bredere groep health professionals te kunnen bereiken. Deze kennis verwerken we in onze software”, aldus Remy.

Ontwikkelingen

FitMasterFreddy biedt op dit moment twee verschillende softwarepakketten. Free is een gratis pakket dat demonstreert wat er mogelijk is. Inspire is een uitgebreider pakket dat toegang biedt tot de volledige database met oefeningen en het mogelijk maakt om trainingsschema’s aan te passen aan je eigen huisstijl. Aan een derde pakket Excite wordt momenteel hard gewerkt. Excite bevat onder meer een uitgebreide agenda, verschillende meettools om de voort-gang van klanten in beeld te brengen, een cliëntenbeheersysteem, meer oefeningen en de mogelijkheid om schema’s en in slechts enkele klikken informatie te delen met klanten in een beveiligde cloudomgeving. Jean-René: “Met een team van trainers en fysiotherapeuten kijken we welke oefeningen nog ontbreken in de software en wat op dit moment trending in de fitnessbranche is. Daarnaast nemen we ook zoveel mogelijk feedback van FitMasterFreddy-klanten mee. Verder zijn we bezig om FitMasterFreddy dynamischer te maken zodat we op basis van een aantal variabelen een passend advies kunnen geven voor een bepaalde periode. Ook werken we aan een feature waarbij het trainingsschema zich automatisch aanpast als iemand door een blessure is uitgeschakeld of ziek is. Het programma is zo ingericht, dat de eindverantwoordelijkheid altijd bij de health professional ligt. Onze ambitie is duidelijk. Als FitMasterFreddy willen we het meest complete softwarepakket voor health en fitness professionals kunnen bieden.”

www.fitmasterfreddy.com

Auteur

FitMasterFreddy