8 may 2016

EFAA sluit partnership met de VES

John van Heel
Directeur
8 may 2016

De overkoepelende organisatie van ‘exclusieve sportcentra’ staat voor kwaliteit, wat zich binnen de VES centra verschillende aspecten uit. Het opleidingsniveau van de medewerkers bijvoorbeeld. De VES centra onderscheiden zich door expertise, service- en klantgerichtheid, elke bezoeker positieve energie meegeven, leden en hun doelen kennen en ze professioneel helpen duurzaam resultaat te behalen. Op dit punt vindt de VES en EFAA elkaar, ze dragen dezelfde visie uit.



Premium sportcentra zullen zich moeten onderscheiden van de rest van de markt en dat kan vooral door de mensen die de service verlenen. Echte connectie maken, leden echt leren kennen en vanuit een sterke expertise basis de leden helpen om een resultaat te behalen waarvan ze een leven lang profijt hebben. Vanuit die missie werkt de VES als koepel organisatie en werkt ook EFAA, met o.a. het Overgewicht Preventie netwerk. Werken met een vast (TNO/Fit!vak) protocol, kennis op basis van wetenschappelijk onderzoek en verpakt in een kant en klaar marketing pakket. Trainers worden opgeleid tot Overgewicht Preventie Coach en Leefstijl coach, waardoor ze ook gedragsverandering begeleiding technieken leren zoals motivationalinterviewing en elementen van cognitieve gedragstherapie. Ook op gebied van optimale service vinden de VES en EFAA elkaar. EFAA heeft een excellente service e-learning laten ontwikkelen waardoor het gehele team betrokken kan worden bij de verbetering van de service- en klantgerichtheid.

Ves centra zijn bij uitstek de leefstijl kennis centra van hun eigen regio. Een netwerk van 100 sportcentra die hun eigen regio voorzien van optimale leefstijl- en gezondheid informatie. Dat is ook de missie van het Nieuwe Gezondheid project van EFAA. Vanuit de kennis van de WHO op gebied van beweging en de Gezondheidsraad op gebied van goede voeding biedt EFAA met Nieuwe Gezondheid de sportcentra de mogelijkheid doorlopend de eigen leden en partners in de regio te inspireren gezonder en actiever te leven. Hiervoor biedt het Nieuwe Gezondheid unieke hulpmiddelen inclusief informatie video’s en coachtip programma’s over de 15 belangrijkste leefstijl thema’s.

Kortom, EFAA en VES, een uitstekende match, een overeenstemmende visie en twee organisaties waarin mensen met passie werken aan de optimalisatie en positionering van een sterk landelijk netwerk.

Kijk voor meer informatie over de EFAA service op www.efaa.nl en voor de VES service en centra op www.exclusievesportcentra.nl.
 
Auteur

John van Heel