8 jaar geleden

Integratie Life Fitness App met Google, Apple en Samsung Platforms

8 jaar geleden

LFconnect, de trainingssoftware van Life Fitness, integreert vanaf nu naadloos met Google Fit, Apple Health en Samsung S-Health. Hierdoor ontstaat een nog beter gestroomlijnd en accuraat overzicht van al je fitnessactiviteiten.

De beste en meest handige methode om je volledige dagelijkse beweging bij te houden en op te slaan, zit waarschijnlijk al in je broekzak. Life Fitness, de wereldmarktleider op het gebied van professionele fitnessoplossingen, heeft namelijk haar LFconnect app geupdate. De populaire app kan nu worden gesynchroniseerd met Apple Health, Google Fit en Samsung S-Health. Deze apps, die al op veel smartphones standaard zit, kunnen nu direct gegevens van je training uit de Life Fitness cardioapparatuur halen.

Deze nieuwe update van LFconnect geeft miljoenen iOS en Android gebruikers en sporters die nu al profiteren van deze ingebouwde applicaties, de kans om al hun fitnessresultaten via dit systeem bij te houden. Alle fitness- en gezondheidsactiviteiten worden in de app gebundeld voor het meest uitgebreide en accurate overzicht.

“Tegenwoordig bevatten mobiele telefoons al een uitgekiende applicatie om je gezondheid in de gaten te houden. Deze applicaties zullen alleen nog maar interessanter en vollediger worden nu ze in combinatie met LFconnect worden ingezet”, legt Pieter Schneider, Technology Solutions Manager van Life Fitness Benelux, uit. “Wanneer er eenmaal de connectie is gemaakt met LFconnect, krijgt de sporter automatisch alle workoutinformatie in het fitnessplatform van de telefoon. Daardoor hebben ze een compleet overzicht van hun eigen activiteiten.”

LFconnect trekt niet alleen workoutgegevens uit de fitnessapparatuur, maar geeft ze direct door aan Apple Health, Google Fit en Samsung S-Health. Na het afronden van een workout op de Life Fitness apparatuur, scan je als sporter eenvoudig de QR code op het apparaat met de LFconnect app. Wanneer er eenmaal gesynchroniseerd is met LFconnect, worden je trainingsresultaten zoals verbruikte calorieën, afgelegde afstand en hartslaggegevens opgeslagen op je account.

Life Fitness was in 2012 de eerste leverancier van fitnessapparatuur die de software in de toestellen openstelde voor ontwikkelaars, zodat zij applicaties konden maken die direct verbonden zijn met de Life Fitness apparatuur. De toegankelijkheid opent een wereld van efficiënte en slimme technieken waar de sportende consument profijt van heeft. Evenals de fitnessbranche, waarbij bijvoorbeeld Personal Trainers eigen training kunnen samenstellen of sportcentra die hun eigen app kunnen creëren. 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Life Fitness Benelux