1 maand geleden

De kracht van gewichtheffen op jongeren

1 maand geleden

Jongeren ervaren vandaag de dag meer dan ooit de druk op hun fysieke en mentale gezondheid. NHS-gegevens toonden aan dat in 2022 meer dan 1,2 miljoen kinderen en jongeren hulp zochten voor mentale gezondheidsproblemen. Het Nationaal Kindermeetprogramma ontdekte dat 23,4% van de 10- tot 11-jarigen overgewicht of obesitas heeft.

Het is algemeen bekend dat lichamelijke activiteit goed is voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Maar niet iedereen is zich bewust van de voordelen van gewichtheffen voor jongeren.

Het is gebruikelijk dat gewichtheffen een belangrijk onderdeel vormt van krachtprogramma's voor volwassenen, en er is geen reden waarom dit niet ook voor jongeren het geval zou moeten zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt aan dat jongeren (5-17 jaar) minstens 3 dagen per week spierversterkende oefeningen uitvoeren, gemiddeld 60 minuten, waaronder gewichtheffen. Dit geldt ook voor kinderen met een handicap.

Jongeren moeten worden aangemoedigd plezier te hebben en van training te genieten, en ze zullen tal van voordelen ervaren.

Het Opbouwen van Fysieke Kracht
Gewichtheffen speelt een cruciale rol in het ontwikkelen van fysieke kracht. Het kan de spiermassa vergroten, de botdichtheid versterken en de algehele lichaamssamenstelling verbeteren. Deze verbeteringen leiden tot een betere houding, verhoogde gewrichtsstabiliteit en verbeterde coördinatie en balans. Bovendien vult gewichtheffen andere sportactiviteiten aan, vermindert het risico op blessures en verbetert het de algehele sportprestaties.

Het Bevorderen van Zelfvertrouwen
Wanneer jongeren eerdere prestaties overtreffen en hun grenzen verleggen, ervaren ze een toename van zelfvertrouwen. Het gevoel van prestatie dat voortkomt uit het beheersen van nieuwe technieken en het waarnemen van fysieke verbeteringen, kan een diepgaande impact hebben op hun zelfbeeld. Dit nieuwe zelfvertrouwen strekt zich uit tot verschillende aspecten van het leven, waardoor jongeren uitdagingen met veerkracht en vastberadenheid tegemoet kunnen treden.

Het Kweken van Mentale Veerkracht
Gewichtheffen vereist focus, doorzettingsvermogen en discipline. Het proces van het stellen van doelen en het vasthouden aan een consistente routine bevordert mentale veerkracht en zelfdiscipline bij jongeren. Terwijl ze gewichtheffen omarmen, leren ze de waarde van toewijding, hard werk en geduld, en begrijpen ze dat vooruitgang geleidelijk is en aanhoudende inspanning vereist. Deze kwaliteiten strekken zich uit tot buiten de sportschool en komen ten goede aan academische inspanningen, relaties en toekomstige carrièrepaden.

Mentaal Welzijn
Door gewichtheffen kunnen jongeren stress verminderen en angst verminderen. Lichaamsbeweging, waaronder gewichtheffen, activeert de afgifte van endorfines, natuurlijke stoffen in het lichaam die de stemming verbeteren. Gewichthefsessies bieden een gezonde uitlaatklep voor emotionele en mentale spanning en bevorderen een gevoel van prestatie.

Het Bevorderen van Gezonde Gewoonten
Gewichtheffen stimuleert de adoptie van een gezonde levensstijl vanaf jonge leeftijd. Regelmatige lichaamsbeweging wordt een gewoonte, waardoor de kans groter wordt dat ze hun fysieke welzijn gedurende hun leven zullen prioriteren. Gewichtheffen, met zijn vermogen om botten te versterken, de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en de stofwisselingssnelheid te verhogen, legt de basis voor een algehele goede gezondheid.

Krachttraining is een krachtig instrument om studenten te ondersteunen bij het nastreven van hun gezondheids- en welzijnsdoelen. Door samen te werken met Eleiko om vrije gewicht- en functionele trainingsruimtes te creëren die de ultieme gewichthefervaring bieden, kunnen studenten hun persoonlijke best bereiken, zowel binnen als buiten de sportschool. Door gebruik te maken van innovatieve producten en ruimtebesparende oplossingen helpt Eleiko uitnodigende en inspirerende trainingsruimtes te creëren die voldoen aan de specifieke behoeften van elke school, gebouwd naar elke specificatie en aangepast aan verschillende stijlen.

Leer meer op onze website https://eleiko.com/en-nl/uk-schools

Meest recente artikelen