3 november 2023

Han de Hair haalt met Jumbo Joure zijn eerste Entreo-klant binnen!

3 november 2023
Entreo, vanuit het perspectief van de sportclub. Een interview met Han de Hair. Bekijk de video van het interview op: entreo.nl/nieuws-tips/entreo-sportclub.

Han, stel jezelf even kort voor.

Mijn naam is Han de Hair, ik ben al meer dan twintig jaar fitnessondernemer, eigenaar van Gymnasium en voorzitter van de VES. Ik loop dus al best een tijdje mee.

In het verleden is Bedrijfsfitness Nederland gestart met het verbinden van werknemers aan sportscholen. Wat vond je van die ontwikkeling?
Ik was daar een fel tegenstander van en ik had daar een reden voor want op het moment dat je 15% van je omzet, die je maakt op zo’n lid, af moet dragen aan een partij, dan is dat nogal wat. Er waren en zijn maar weinig fitnessbedrijven die meer dan 15% marge draaien over hun activiteiten. Dus eigenlijk geef je al je winst weg aan zo’n partij. En als dat groter en groter wordt, wat het ook geworden is, dan is dat best een groot risico.

Maar eigenlijk doet Entreo toch hetzelfde?
Nou, nee dus. Entreo doet het volledig anders. Ten eerste is de commissie niet 15% maar ongeveer de helft. Maar er is nog een veel groter en wat mij betreft doorslaggevend verschil en dat is dat ik met Entreo echt de boer op kan. Wat hebben we namelijk, ik kan al mijn eigen lidmaatschappen opvoeren, ik heb een app waarmee ik mensen kan activeren, daar zitten challenges in, een koppeling met voedingsprogramma’s zoals Bodysupport en Benfit en allerlei andere leefstijl gerelateerde zaken, dus superleuk. En er is nog een thuiswerkprogramma ook! Waarbij je vanuit de club mensen thuis kunt gaan begeleiden.

Wat is het voordeel van zo’n thuiswerkprogramma?
Jij en je mensen in de club zijn een soort van ‘kennishub’ geworden en dat is eigenlijk iets unieks. In je club, bij je instructeurs zit zoveel kennis, het is een enorme kans om dat ook in te zetten om mensen thuis te begeleiden. Of ze nou willen gaan hardlopen of op een loopband iets willen gaan doen, jij hebtde kennis om die mensen op een goede manier te begeleiden vanuit de club.

Thuistrainen is een onderdeel van Entreo, hoe zou je Entreo als geheel omschrijven?
De verbindende schakel in leefstijlverandering met een financieel faire en aantrekkelijke propositie. Entreo doet iets voor jou als fitnessclubmanager en jij levert toegevoegde waarde aan het netwerk. Kijk, en dat is heel wat anders dan al die concurrenten die er ook nog rondlopen. Daar loop ik dus warm voor.

Je hebt nu jouw eerste klant; de Jumbo in Joure. Hoe heb je daar Entreo verkocht?
Het begint met zelf ergens enthousiast over zijn want dan bestaat zoiets als sales eigenlijk niet meer en ben je een adviseur. En zo kwam ik op een zeker moment bij de Jumbo, pakweg zo’n 140 medewerkers, en ik ging het gesprek aan met Dhr. Zijlstra, de eigenaar. Hij was in gesprek met meerdere sportscholen, we hebben in Joure (12.000 inwoners) maar liefst 5 clubs, dus hij had meerdere clubs gevraagd naar de mogelijkheden van bedrijfsfitness. Ik deed mijn verhaal en bracht op een gegeven moment Entreo in. Een week later belt hij op en zegt: Han, wanneer kunnen we beginnen?

Wat trok eigenaar Zijlstra over de streep?
Natuurlijk heb ik een gedreven praatje gehouden en een goed voorstel neergelegd, maar Entreo heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Want de app sprak hem heel erg aan, evenals het thuis trainen. Want als je de gezondheid, de leefstijl van je medewerkers wilt verbeteren, dan moet breder kijken dan alleen naar fitness. Wat overigens ook goed geholpen heeft, is de rekenmodule van Entreo waarmee je heel makkelijk ter plaatse een offerte kunt maken.

Tot slot, wat zou je je collegafitnessondernemers mee willen geven?
Mijn advies is, zorg dat je er even goed induikt en kijk wat Entreo echt voor jou kan betekenen. Want het is een hartstikke goed en handzaam programma waarmee je je omzet significant kunt vergroten. Ga op basis van die kennis de gesprekken aan en je zult zien dat hier vraag naar is bij werkgevers. Met Entreo heb je een mooie tool in handen en het is aan ons om flink gas te geven. En let op, dan gaat ie hard hoor! Succes ermee!

Meer informatie op: www.entreo.nl/entreo-voor-sportlocaties
Meest recente artikelen