2 weken geleden

Creatief ondernemerschap met de voordelen van een grotere keten

2 weken geleden
Franchisenemers Denise en Daniel Koppelle vertellen over hun nieuwe Go! Health Clubs Spijkenisse

Wanneer zijn jullie gestart met jullie onderneming?
Daniel: “Afgelopen september heb ik samen met mijn vrouw Denise een geheel nieuwe Go! Health Clubs Spijkenisse geopend. Ik werkte al met en voor Go! Health Clubs in Rotterdam en we hebben toen tijdens Corona samen al plannen gemaakt zodat ik zelf een eigen club zou kunnen gaan starten. Go! Health Clubs was bereid te helpen en mee te denken. Zo kon ik naast mijn werk in Rotterdam, outdoor al bootcamps voor Go! Health in Spijkenisse verzorgen waardoor we bij de opening direct een behoorlijk ledenbestand hadden.”

Wat was jullie achtergrond?
Denise: “Ik werkte in de parfumerie en Daniel heeft de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan binnen de fitness. Hij was ook echt op zoek naar een volgende stap, het openen van een eigen club.” Daniel vult aan: “Trainer, club(s)manager, achter bureau en op de vloer, bij grote, kleine clubs en zelfs bij een keten. Ik vond het allemaal leuk, maar ik was al die jaren ook echt op zoek naar een uitdaging waar ik mijn passie voor het vak nog veel meer in kwijt kon en dan ook echt kon en mocht ondernemer. Niet alleen het persoonlijk begeleiden van sporters, maar ook het behalen van doelen en werken aan de gezondheid moest hierin terugkomen. Resultaat voor sporters, resultaat voor de onderneming. Bij goed lopende bedrijfsvoering wil ik ook dat ik daar serieus profijt van heb. Dat alles het liefst in een kleinschalige en gezellige professionele omgeving.”


En toen zag je het licht bij Go! Health Clubs?
Daniel: “Ja, eigenlijk wel. Zo ben ik inderdaad bij Go! Health Clubs terecht gekomen. Eerst als vestigingsmanager, maar nu samen met mijn vrouw als directeur, eigenaar van onze eigen mooie Go! Health Club in Spijkenisse. De start is fantastisch. Alles boven verwachting. Go! Health is een franchiseorganisatie. Zij bieden ons de mogelijkheid om onder de begeleiding en met de nodige steun een eigen locatie te ontwerpen, bouwen en exploiteren als ondernemer. De reden dat ik gekozen heb om te gaan ‘franchisen’ is met name de begeleiding en het advies in het ondernemerschap. Dit gecombineerd met een goed werkende professionele formule, met alle softwarepakketten, schaalvoordelen, kennis, kunde en samenwerkingsverbanden, heeft mij doen besluiten om voor Go! Health Clubs te kiezen.”


Samen ondernemen in een groter geheel, is er dan wel ruimte voor creatief ondernemerschap?
Denise straalt en geeft aan: “We zijn precies daarom blij dat we deze stap gemaakt hebben. De franchisegever met Jelle Scherrenberg, Govert Jansen en Jack van Hoof aan het roer geeft ons vertrouwen en de hulp daar waar nodig. Het mooie is dat de grote lijnen samen worden uitgezet en dat o.a. de marketing centraal wordt geregeld. Hierdoor heb ik als ondernemer de aandacht daar waar deze hoort de zijn, bij onze sporters op de club! We zijn eigen baas, het is onze eigen club, maar we draaien mee in een groter geheel. Maar niet alles wordt centraal geregeld, Als franchisenemer worden we juist ook gestimuleerd om eigen initiatief te nemen en de samenwerking met lokale partijen op te zoeken. De (lokale) ondernemer kent de partijen uiteindelijk het beste! Dat is juist de kracht van het Go! Health concept. Lokale betrokkenheid, lokale bekendheid, lokaal ondernemerschap.”

Mooie woorden, maar heb je dan ook een sprekend voorbeeld?
Denise vervolgt: “Geen woorden maar daden, noemen we dat in de regio Rijnmond. Onze samenwerking met de lokale bibliotheek, de schitterende Boekenberg is denk ik het leukste voorbeeld. Dit iconische gebouw, is een van dé meest spraakmakende bibliotheken van het land. Vanaf komende februari zijn we hier elke eerste zaterdag van de maand te vinden. We starten met het geven van lezingen, gevolgd door het doen van een gezamenlijke workout. Zo zorgen we voor een gezonde geest in een gezond lichaam “Mens sana in corpore sano” De lezingen hebben diverse onderwerpen van voeding, tot gedrag. Maar ook het gezond ouder worden zal één van de onderwerpen zijn.


Op 12 januari hadden we onze eerste training in de bibliotheek staan, en hebben zo ontzettend veel positieve reacties mogen ontvangen, in mijn ogen een perfect voorbeeld van het “out of the box” denken als lokale ondernemer. Het levert ook mooie foto’s op en leden vinden het echt superleuk. Zo wordt de kleinschaligheid een soort community. Daar willen mensen graag bij horen.”

Is dat zo of zouden jullie dat graag zo zien?
Daniel lacht en reageert: “
Dat zien wij graag zo, maar het is ook echt zo. Als we op een regenachtige dag van één en van onze leden plots een zonnige foto uit de Filipijnen krijgen waarin er gesport wordt met een shirt van Go! Health Clubs aan, dan weet ik zeker dat ze ook écht bij de club willen horen. Dit voelt niet alleen voor de sporters zo, maar ook voor mijzelf als ondernemer geeft mij dit het gevoel dat ik onderdeel ben van een groter geheel waarin persoonlijke aandacht écht centraal staan.”

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

GoHealth ClubsGoHealth Franchise
Gerelateerde artikelen