1 jaar geleden

Rustwat naar Yanga & Basic-Fit zakt verder weg

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
We zijn blij om Michael Rustwat te verwelkomen als onze Managing Director voor de EMEA-regio, laat Yanga weten. "Yanga Sports Water versterkt ons team op deze manier en zorgt ervoor dat we kunnen blijven groeien en innoveren om fitnessoperators te helpen succesvoller te worden en hun leden gelukkig gehydrateerd."
 
Sinds de oprichting in 2010 is YANGA Sports Water een populaire keuze voor hydratatieoplossingen bij sportschoolketens in Europa. Yanga Sports Water heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en verkoopt gearomatiseerde dranken via de geïnstalleerde basis van gepatenteerde hydratatiestations. Het B2B2C-bedrijfsmodel levert een win-winpropositie voor fitnessoperators en sportschoolleden.

YANGA Sports Water streeft een ambitieuze uitbreidingsstrategie na, wat betekent dat tegen het einde van 2022 de installed base meer dan 2.500 stations in heel Europa zal bedragen. Om deze groei te ondersteunen, heeft het bedrijf Michael Rustwat aangesteld als Managing Director. Michael is een veteraan in de industrie en heeft gewerkt aan de zakelijke en commerciële ontwikkeling van ketens in Nederland, evenals de dagelijkse bedrijfsvoering van clubs. Tijdens zijn 10 jaar als COO bij Fit For Free en, meer recent, als Managing Director bij TrainMore, was hij de drijvende kracht achter de uitbreiding van beide ketens op de Nederlandse markt.
 
Michael Rustwat gaat de uitdaging aan: "Na voor verschillende toonaangevende fitnessoperators te hebben gewerkt, ben ik zeer bekend met YANGA Sports Water. In mijn rollen als COO en Managing Director heb ik de uitrol van het YANGA hydratatieconcept over de gehele installed base aangestuurd en beheerd. Ik kijk ernaar uit om deze kennis en ervaring toe te passen om klanten te helpen YANGA succesvol te implementeren in hun clubs en het merk en het concept nog verder te laten groeien."

Morgan Stanley verlaagt koersdoel Basic-Fit fors

Bron: ABM Financial News | Beleggen.nl
Morgan Stanley heeft woensdag het koersdoel voor Basic-Fit verlaagd van 55,00 naar 41,00 euro, maar handhaaft wel het Overwogen advies. "We zien stijgende zorgen onder beleggers over de kosten, liquiditeit, uitrol [van nieuwe clubs] en waardering in aanloop naar de kwartaalcijfers volgende week", schreef de Amerikaanse zakenbank. 
  • De energiekosten kunnen in 2023 wel met 50 procent stijgen, berekende de bank, en met nog eens 100 procent in 2024. En dat heeft gevolgen voor de winstgevendheid. "Maar de gasprijs is de afgelopen weken duidelijk gedaald", voegden de analisten toe.
  • Indien de kosten te hoog worden, want naast energie lopen ook de personeelskosten op, dan kan Basic-Fit altijd nog de abonnementsprijzen verhogen, aldus Morgan Stanley, hoewel hier nu nog geen plannen voor zijn.
  • De impact van hogere bouwkosten bij de uitrol van clubs is relatief beperkt, aldus de zakenbank.
  • De analisten besloten hun taxaties te verlagen vanwege de huidige macro-economische omstandigheden. Het aandeel noteert echter inmiddels op een niveau dat er nul waarde wordt toegekend aan de toekomstige groeiplannen, benadrukten de analisten.
"De risico's lijken inmiddels ingeprijsd, dus blijft Overwogen", aldus de bank.
Het aandeel Basic-Fit donderdag ochtend gedaald naar zelfs €26,50, bijna 17 euro lager dan 6 maanden geleden (€43,38)

Vlaardingse ondernemer zoekt groter pand

Simion van The Boxing Academy Vlaardingen zoekt pand om een gezondheidscentrum te openen. Drie jaar geleden gaf Simion Baauw zijn eerste les in Pink/Crossboxing in een afgehuurde gymzaal. Nu heeft hij een succesvolle sportschool aan de Vetteoordskade, waar hij al heel wat mensen heeft geholpen om hun doelen te bereiken. “Het is mijn missie om zo veel mogelijk mensen te helpen om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te bereiken,” vertelt de Vlaardingse ondernemer aan indebuurt.nl

Simion Baauw werkte als accountmanager in de uitzendbranche toen hij de opdracht kreeg om een vacature te vullen voor een personal trainer.  “De persoon die de baan kreeg vroeg mij om langs te komen en een les bij te wonen als bedankje,” laat Simion weten. Hij was meteen enthousiast. “Ik was altijd al bezig met sport en wilde dol graag van zijn hobby mijn werk maken, maar er was toen bijna geen fulltime werk in te vinden,” vertelt hij.

Na een opleiding huurde Simion een openbare gymzaal om zijn eerste groepsles te geven. Dat gebeurde al snel steeds meer, want ook in Vlaardingen bleek Pink/Crossboxing erg populair. Voor hij het wist zat hij aan de zeventig uur per week. “Het liep zó goed dat ik er een salaris uit kon halen en zelfs een personeelslid aan kon nemen.” De baan werd opgezegd en Simion werd fulltime ondernemer. En binnen een korte tijd vond hij een eigen pand. Onder de naam The Boxing Academy aan de Vetteoordskade.

En het aantal leden blijft groeien. Zelfs zo snel dat Simion na drie jaar alweer op zoek is naar een nieuw, groter pand. “Het doel is om een locatie te zoeken waar we een soort gezondheidscentrum van kunnen maken,” vertelt hij. “Ik wil samenwerken met sportmasseurs, fysiotherapeuten, diëtisten en yogadocenten om zo een plek te creëren waar iedereen nog gerichter resultaten kan boeken.”

Simion gaat verder: “Bij The Boxing Academy hebben we de kennis en ervaring al om dit te verwezenlijken, we hebben alleen nog een goeie locatie nodig. Als het even kan wil ik halverwege 2023 de deuren openen. Het is echt mijn missie om zo veel mogelijk mensen te helpen om hun persoonlijke gezondheidsdoelen te bereiken, dus het kan mij niet snel genoeg gaan!”
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf