1 jaar geleden

Formupgrade/ X-fittt breidt directie uit met het oog op groei

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
Fitnessondernemer Thomas Verheij, eigenaar van Formupgrade Arnhem, mede-eigenaar van X-fittt GLI, X-fittt Healthcentre Gennep en NextGym, heeft met ingang van 1 oktober de directie van zijn bedrijven uitgebreid met René Wantzing in de rol van Chief Operational Officer en Jasper van Amstel in de rol van Chief Financial Officer.

Thomas: “Onze bedrijven groeien hard en nu X-fittt als Gecombineerde Leefstijl Interventie geaccrediteerd is en vanaf januari door de zorgverzekering vergoed wordt, komen we in de volgende fase van ontwikkeling van onze bedrijven. We hebben recentelijk onze eerste overname gedaan en we verwachten dat er meer zullen volgen. Bovendien groeit het aantal clubs dat X-fittt in het aanbod opneemt hard en ook dat vraagt professionalisering van onze organisatie.

We werken al jaren heel succesvol met René samen en hij past precies in het profiel dat wij voor de rol van COO voor ogen hadden. Hij kent de branche en ons bedrijf goed, heeft veel managementervaring en is zowel strategisch als organisatorisch sterk. Vandaar dat we hem gevraagd hebben ons te helpen de enorme groei operationeel in goede banen te leiden.”

René Wantzing is bekend van Mindset Bedrijfsontwikkeling, waarmee hij ondernemers adviseert en ondersteunt bij het optimaliseren van hun rendement en helpt hun onderneming toekomstbestendig te maken. 
René: “In deze nieuwe functie komt voor mij alles samen. Ik houd ervan om te bouwen. Ik werk graag met ambitieuze mensen. Ik haal heel veel plezier uit het laten groeien van mensen, teams en organisaties. En bovenal geloof ik heel sterk in de mogelijkheden van het concept van Formupgrade en van X-fittt GLI. Mijn doelstelling is altijd geweest dat ik het verschil wil maken.

Impact wil hebben op bedrijven en concepten in onze bedrijfstak. In de functie van COO binnen de bedrijven van Thomas en de mogelijkheden die X-fittt voor de branche biedt, kan ik meer impact maken dan ooit. Daar heb ik ongelooflijk veel zin in.
Voorlopig zal ik de functie als COO op interimbasis invullen en blijf ik ook mijn lopende klanten en projecten gewoon voortzetten. Voor nieuwe klanten zal ik voorlopig helaas geen ruimte meer hebben.”

Thomas: ”Jasper van Amstel is ook geen onbekende binnen onze organisatie. In 2017 is Jasper op projectbasis bij ons binnengekomen. Na het succesvol opzetten van verschillende projecten is hij uiteindelijk doorgegroeid in de rol van algemeen directeur van Formupgrade. Na een korte carrière switch afgelopen zomer ben ik verheugd dat hij zo snel weer bij ons terugkeert in de rol van CFO.

Doordat Jasper het bedrijf van A tot Z kent, ons zeer succesvol door de Coronacrisis heeft geloosd en begrijpt hoe een bedrijf op cijfers gestuurd moet worden is hij de aangewezen persoon om aan onze directie toe te voegen in deze tijd. Een tijd die gekenmerkt wordt door grote bedreigingen maar ook net zoveel kansen. Focus op financiën en het toepassen van de juiste strategie zullen eraan bijdragen dat we op verantwoorde wijze blijven groeien in een risicovolle tijd.”

Met deze uitbreiding van de directie wordt een volgende stap gemaakt in de noodzakelijke professionalisering van de bedrijfsvoering. Een professionalisering die nodig is om de ingezette groei in goede banen te leiden en verder te kunnen versnellen. Thomas: “Het voorlopige doel is om binnen 2 jaar meer dan 100.000 GLI deelnemers vanuit X-fittt te bedienen.

Daartoe hebben we serieuze ondernemingen nodig die het X-fittt programma professioneel uit willen voeren. Eigen clubs, maar ook clubs die in een co-productie met onze X-fittt leefstijlcoaches werken of natuurlijk clubs die over hun eigen leefstijlcoaches beschikken.”
Ondernemers die interesse hebben in een samenwerking met X-fittt kunnen contact opnemen via email: info@x-fittt.nl


 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf