1 jaar geleden

Urban Gym Group betaald tot wel 25% meer salaris

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
  • Urban Gym Group introduceert nieuwe arbeidsvoorwaarden
  • Fitnessketen noemt flexibiliteit, maatschappelijke verantwoordelijkheid en vitaliteit als belangrijkste trends.

Amsterdam, oktober 2022. Urban Gym Group, waartoe TrainMore, ClubSportive, BTY CLB en HIGH Studios behoren, speelt in op de wensen van haar medewerkers en veranderingen op de arbeidsmarkt door nieuwe arbeidsvoorwaarden te introduceren voor alle medewerkers.

“We hebben goed geluisterd naar onze medewerkers. In de zomer via een breed arbeidstevredenheidsonderzoek gevolgd door kleinere gesprekken”, zegt Marjolijn Meijer, CEO. “ Vitaliteit staat heel hoog op onze agenda. Al onze medewerkers kunnen zowel onbeperkt sporten als hun levenspartner. We willen onze medewerkers niet alleen fysiek, maar ook mentaal ondersteunen. Ook krijgen al onze medewerkers direct toegang tot coaches en psychologen, die hen op een veilige en toegankelijke manier van advies kunnen voorzien, zonder tussenkomst van een huisarts of ons.”

Mirjam Roos, stafchef: “Het minimumloon voor flexmedewerkers in de clubs wordt met maar liefst 16% verhoogd. Gastheren die zich voor een vast aantal uren willen committeren, werden al ruim boven het minimum betaald, maar nu gemiddeld 25% boven het gangbare salaris in onze branche.”

Meijer vervolgt: “ Voor de jongere generatie is flexibiliteit enorm belangrijk. We willen in hun behoefte voorzien door hybride werken te standaardiseren en feestdagen in te kunnen ruilen. Er zijn genoeg collega's die op Eid al-Fitr liever vrij zijn dan op Tweede Paasdag. Ook het kunnen teruggeven aan de samenleving en bewustwording vinden onze medewerkers erg belangrijk. We werken al nauw samen met IT4Kids die zich inzet voor het creëren van duurzame mogelijkheden (om te sporten) voor kinderen die er anders geen zouden hebben, vanwege financiële of fysieke belemmeringen. Voortaan kunnen onze medewerkers zich voor onze rekening een dag per jaar inzetten voor een goed doel. Het is een klein gebaar, maar alles bij elkaar kan impact hebben.”

Er wordt fors geïnvesteerd in personeelsuitbreiding en leren en ontwikkelen. “Onze academie richt zich op het ontwikkelen van onze personal trainers, performers, club- en kantoormedewerkers”, zegt Roos. “Onderwijs is de basis van ons HR-plan.”

Meijer besluit. “De langdurige pandemie heeft een aanzienlijke impact gehad op de sportindustrie. Gelukkig zien we dat fitness populairder is dan ooit. We zien leden vaker en langer trainen. Hoewel de operationele kosten als gevolg van de marktomstandigheden nu al stijgen, vinden wij de tijd rijp om onze waardering te vertalen in de arbeidsvoorwaarden. We hopen dat dit een inspiratie zal zijn voor onze collega-ondernemers in en buiten de branche.”

Over Urban Gym Group
De Urban Gym Group (UGG) heeft momenteel 35 clubs in grote steden in heel Nederland en heeft als doel leden een unieke fitnesservaring te bieden. TrainMore-sportscholen vestigen zich vaak in inspirerende, monumentale gebouwen in de centra van grote steden en bieden de nieuwste op kracht gebaseerde apparatuur in stedelijke omgevingen. In deze gemeenschap spelen muziek en kunst een steeds belangrijkere rol. TrainMore staat bekend om het concept dat goed voor jezelf zorgen beloond moet worden. Inderdaad, in een wereld waar de juiste keuze vaak de duurdere optie is, zoals duurzaam en vers voedsel of elektrisch rijden. Leden krijgen €1 korting per training die ze doen. Clubsportive is een high-end fitnessclub gelegen aan de Zuidas van Amsterdam. High Studios is de eerste boutique fitness studio in Nederland en biedt online HIIT workouts (cycle, yoga, en run) op verschillende locaties in het land. Renessence is een uniek welzijnscentrum dat wetenschap en spiritualiteit combineert om zelfoptimalisatie mogelijk te maken. Het aanbieden van exclusieve diensten, therapieën, programma's, lessen en producten in het hart van de Zuidas. BTY CLB biedt intensieve trainingen gericht op bilspieren in nachtclubs, op andere unieke locaties, in de eigen club in Amsterdam Oost en online met BTY aan huis. De Urban Gym Group wordt geleid door Marjolijn Meijer en Jordy Kool. Samen zijn ze ook eigenaar van Gym Warehouse en My Local Gym Group. op andere unieke locaties, in de eigen club in Amsterdam Oost en online met BTY thuis. De Urban Gym Group wordt geleid door Marjolijn Meijer en Jordy Kool. Samen zijn ze ook eigenaar van Gym Warehouse en My Local Gym Group. op andere unieke locaties, in de eigen club in Amsterdam Oost en online met BTY thuis. De Urban Gym Group wordt geleid door Marjolijn Meijer en Jordy Kool. Samen zijn ze ook eigenaar van Gym Warehouse en My Local Gym Group.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf