21 june 2022

Onlangs gelanceerd: www.sportbuddy.nl de plek om mensen met drempelvrees te helpen om toch naar de gym te gaan

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
21 june 2022

Sportbuddy is gericht op het overwinnen van drempelvrees bij mensen die willen sporten maar simpelweg niet durven. Door samen met een Sportbuddy de eerste stappen te zetten, wordt het laagdrempeliger om daadwerkelijk te starten. Daarnaast kan een Sportbuddy helpen voor extra motivatie als je even in een sportief dal zit.
En het interessante is, een Sportbuddy is gewoon al lid van jouw sportschool!

Voor sportscholen/gyms biedt dit platform de kans om een onzichtbare doelgroep te bereiken, leden langer aan zich te binden en de leden-community te versterken.

Vanuit sociaal maatschappelijk oogpunt is het eveneens belangrijk dat er meer mensen met plezier gaan sporten, hetgeen positief bijdraagt aan de volksgezondheid en geestelijke gesteldheid.

De bedenker van Sportbuddy (Ilham Raji) kreeg dit idee bij haar eigen sportschool, waarbij ze zich ineens afvroeg waarom enthousiaste leden, zoals zijzelf, niet zouden kunnen worden ingezet om andere (potentiële) leden, te helpen. 

Nadat de website www.sportbuddy.nl in maart 2022 razendsnel was opgezet, volgden de eerste enthousiaste sportscholen al snel om mee te doen. Waaronder de Vondelgym en Sportingclub De Uitweg uit Rotterdam en RGYM te Beverwijk. 

Kevin Curiel, eigenaar van De Uitweg, merkt op: "Wij waren gelijk enthousiast en zijn van START. Een laagdrempelige omgeving creëren is een onderdeel van onze missie. Met Sportbuddy werk je met de ambassadeurs van jouw club die helpen nieuwe of potentiële leden te ontvangen die de drempel om te sporten in een fitness club net te hoog vinden maar wel graag willen sporten.”

Ook meedoen aan Sportbuddy, of heb je vragen? Neem contact op met mede-oprichter Ramses Schenk: 06 40 89 47 15, of via info@sportbuddy.nl  Sportbuddy is gebouwd met behulp van het low-code platform Betty Blocks.

Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf