2 maanden geleden

Dé Fitbusiness podcast met bodyLIFE's Jeroen Gerats over aggregators, digitalisering en coaching

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
2 maanden geleden

Vandaag een voor velen in de branche zeer bekende persoon te gast: Jeroen Gerats. Jeroen is de CLO bij Body Life, het welbekende vakblad voor de fitnessbranche. Hij heeft in de afgelopen jaren dus veel gezien en gehoord, vele mensen gesproken. We zijn dan ook verheugd om Jeroen in onze podcast te gast te mogen hebben. 

Wat komt zoal aan bod?

De eerste aggregator - HUSSLE - is failliet gegaan. Jeroen citeert uit het artikel in de Body Life (link naar volledig artikel): "Hussle volgde een zeer agressieve groeistrategie, gesteund door durfinvesteerders. Echter bleken de kosten van ontwikkeling van de app en het winnen van marktaandeel middels advertising zwaarder dan gedacht." Dit heeft natuurlijk gevolgen gehad voor partijen die deelnamen (1400 fitnessclubs!). Hoe zit dat nu? En gaat dit lot meer aggregators treffen? Wat maakt dat aggregators nou wel of geen goede ontwikkeling zijn?

Digitalisering, wat gaat er gebeuren en hoe snel? Gaat door digitalisering het aantal coaches dalen? En welke rol kunnen digitale tools spelen bij het verbeteren van coaching? Coachen blijft in elk geval 'de toekomst'. Vooral om de achterdeur (uitschrijvingen) dichter te houden. Maar, er is wel nog iets voor nodig.

"Als een coach het kan leren, is het te digitaliseren", hoe kijkt Jeroen tegen deze stelling aan? Is het een bedreiging of is digitalisering juist een ontwikkeling als verbetering?

Hoe te beluisteren?
* Google podcasts
* Apple Podcast
* Spotify
* of via de Fitbusiness website

Tekst: Rudy Godding, Fitbusiness podcast

Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf