30 may 2022

Dutch Fitness Awards gaat in 2022 nog meer toegevoegde waarde bieden voor de fitnessbranche

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
30 may 2022
In 2021 bestonden de Dutch Fitness Awards 10 jaar. De missie van de Dutch Fitness Awards blijft ook de komende jaren om uitblinkers in de fitnessbranche een podium te bieden. Daarmee willen we ook de rest van de branche inspireren om zich te blijven ontwikkelen. Bij de aankomende editie van 2022 geven we daar een impuls aan door samen met de partners Feedback4Sports en Technogym een benchmarkrapport op maat aan te bieden. Dit rapport is opgesteld op basis van de waardevolle data (onder meer over klantbeleving) die bij de verkiezing gegenereerd wordt. Ook de fitnessclubs en personal trainers die geen titel winnen ontvangen op deze manier toegevoegde waarde door hun gratis deelname aan de Dutch Fitness Awards.

In 2022 van 3 naar 7 Vakjury Awards
Bij de afgelopen editie werd op initiatief van partner NL Actief de Maatschappelijk Fitness Initiatief Award gelanceerd. Dat bleek een schot in de roos. Bekijk daarom zeker ook even de 3 video’s van de finalisten op www.dutchfitnessawards.nl. Deze award krijgt dan ook een vervolg in 2022.

De vakjury van de categorie fitnessclubs werd bedolven onder de inzendingen. Echter, volgens de vakjuryleden was het af en toe wel appels met peren vergelijken. Om die reden komen er bij de aankomende editie 2 Vakjury Awards bij, naast de categorie ‘Allround Fitnessclub’ namelijk 1 voor ‘Small Group Training & Crossfit’ en 1 voor ‘Boutique Fitnessclub’.

De Keten Awards komen terug in de vorm van Interne Awards per keten.

Daarnaast lanceert Technogym de ‘Let’s move for a better World Award’. Binnenkort meer daar over.

Samengevat kent de Dutch Fitness Awards in 2022 de volgende Vakjury Awards; Uiteraard laten we onder meer via www.dutchfitnessawards.nl en bodyLIFE weten als er nominaties ingezonden kunnen worden.
Nieuw: Keten Awards worden 3 Awards per keten
In 2022 keren de Keten Awards terug maar dan in een geheel andere vorm. Namelijk als interne Vakjury Awards.

Alle ketens of formele samenwerkingsverbanden met 8 of meer vestigingen kunnen hieraan meedoen. De ketens strijden niet tegen elkaar voor het winnen van awards. Nee, voor alle participerende ketens geldt dat de ‘Dutch Fitness Keten Awards’ worden uitgereikt aan de top drie locaties binnen de eigen keten. Zo ontvangt binnen iedere keten 1 vestiging een Gouden, 1 Zilveren en 1 Bronzen Award. Ook hier geldt: de interne vakjury bepaalt op basis van vooraf vastgestelde criteria. De mening en feedback van de klant (sporter) zal hierin een grote rol spelen. Deelname van de ketens is vrijwillig. Meer info hierover via www.dutchfitnessawards.nl/ketenawards

Ook deze Keten Awards worden ook uitgereikt tijdens het Award Festival van de Dutch Fitness Awards.


Live Award Festival
In de Corona-jaren 2020 en 2021 zijn de Dutch Fitness Awards “gewoon” door gegaan. Het was improviseren met de award uitreikingen maar juist in die periode was het belangrijk om de fitnessondernemers en mensen in de fitnessbranche te blijven steunen en een hart onder de riem te steken.

In 2020 werd er tijdens een live gestreamde show geschakeld met vakjuryleden en genomineerden. In 2021 werden de genomineerden van de Vakjury Awards bezocht tijdens een videotoernee. De video’s zijn nog te bekijken via www.dutchfitnessawards.nl.

Echter, voor de komende editie wordt toch echt weer gestreefd naar een fysieke award uitreiking in de vorm van een Award Festival. Daar wordt achter de schermen al druk aan gewerkt. In een volgende bodyLIFE meer daar over.

Partners en meer info
De Dutch Fitness Awards wordt georganiseerd in samenwerking met NL Actief, Technogym, Feedback4Sports, Personal-Trainer.nl, Fitfair.nl, Een veilig Gevoel, newgym, UnitedConsumers en bodyLIFE. De organisatie is in handen van Vote Company.

Meer info over de Dutch Fitness Awards www.dutchfitnessawards.nl
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf