1 maand geleden

Waarde Peleton 65% gedaald

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
1 maand geleden
Peloton Interactive stortte dinsdag in nadat de Q3 resultaten van het bedrijf en de vooruitzichten voor Q4 de verwachtingen van bekend maakte.  Het bedrijf kondigde ook aan dat het $750 miljoen leent voor 5 jaar van JPMorgan Chase en Goldman Sachs om zijn balans te versterken.

De omzet in het derde kwartaal bedroeg $964,3 miljoen, onder schattingen van $970 miljoen. Peloton (ticker: PTON ) rapporteerde een verlies van $2,27 per aandeel, veel groter dan de schatting van 83 cent per aandeel.

Voor het vierde kwartaal van 2022 voorspelt Peloton een omzetbereik van tussen $675 miljoen en $700 miljoen, ruim onder de schatting van $820 miljoen.  Het bereik zou een omzetdaling van 27% tot 29% opleveren ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Het bedrijf verwacht dat de gecorrigeerde Ebitda en een verlies zal zijn van tussen $120 miljoen en $115 miljoen.

Bovendien denkt Peloton het kwartaal af te ronden met ongeveer 2,98 miljoen aangesloten fitnessabonnees, ook onder de eerdere schatting die net iets meer dan 3 miljoen lag.  Dit zou een stijging van slechts 1% op kwartaalbasis betekenen ten opzichte van de 2,96 miljoen abonnementen in het derde kwartaal.  

De prestaties van het bedrijf hebben geleid tot oproepen van activistische aandeelhouders om de bedrijfsstructuur op te schudden.  Vorige maand drong de activistische belegger Blackwells Capital er bij het management op aan het bedrijf te verkopen.

“Omzetten is hard werken.  Het is intellectueel uitdagend, emotioneel uitputtend, fysiek uitputtend en allesverslindend.  Het is een full-contact sport”, schreef CEO Barry McCarthy in een brief aan aandeelhouders.  McCarthy nam het eerder dit jaar over nadat voormalig CEO en mede-oprichter John Foley was afgezet vanwege achterblijvende verkopen.

Het bedrijf kondigde ook een reeks kostenbesparingsinitiatieven aan die naar verwachting zullen resulteren in $ 800 miljoen aan jaarlijkse run-rate besparingen in 2024 op bedrijfskosten.

De aandelen van Peloton daalden dinsdag met 12,7% tot $ 12,34, waarmee hun daling van 10% vanaf het slot van maandag werd verlengd. Met de heropening van de economie en dus sportscholen zijn de aandelen dit jaar met meer dan 65% gedaald.

Laatste Nieuws! Fit Voor Business concept laat 50.000 MKB ondernemers naar de gym komen
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf