3 may 2022

Nieuw groeikapitaal voor Urban Gym Group

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
3 may 2022
Uitgebreide investeringsronde levert 16 miljoen euro op 
 
Amsterdam | 20 april 2022
Fitnessketen Urban Gym Group (UGG) heeft 16 miljoen aan kapitaal opgehaald. Deze maand is de nieuwe aandelenuitgifte voltooid. Het groeikapitaal komt daarnaast van de Rabobank en het Dutch Mezzanine Fund (DMF); deze partijen investeerden al in eerdere ronden.
 
Marjolijn Meijer, CEO: “Elke euro na de vorige financiering is in groei en klantbeleving geïnvesteerd. We acquireerden meerdere gyms binnen en buiten Amsterdam, investeerden in personeel, apparatuur en verbouwingen. Sinds 2019 openden we tien extra clubs in Amsterdam. Ook nu richten wij ons op uitbreiding. Enerzijds via overnames van sportscholen of locaties met sportbestemmingen. Anderzijds blijven wij zoeken naar geschikte panden in de grote steden.” 
 
In de meeste clubs van de Urban Gym Group is TrainMore gevestigd. Bij TrainMore krijgen leden per workout een euro korting op het lidmaatschap. Meijer: “Goed voor jezelf zorgen moet in onze ogen worden beloond. Zeker in een wereld waar de juiste keuze vaak de duurdere optie is, zoals duurzaam en vers eten of elektrisch autorijden. Wij zijn trots dat onze leden bovengemiddeld vaak trainen. TrainMore groeit harder dan ooit. We blijven investeren in nieuwe clubs en overnames, maar ook in de upgrade van bestaande gyms.” 
 
Onder andere de directieleden zijn toegetreden als aandeelhouders. Meijer: “Jordy en ik vinden het belangrijk dat ons personeel onderdeel is van de reis. Ik sluit niet uit dat wij bij volgende ronden deze groep zullen uitbreiden.” De financieringsronde is grotendeels zelfstandig georganiseerd. Meijer: “Jordy heeft voor meerdere bedrijven met zijn Iron Asset Management succesvol kapitaal opgehaald. We hebben er daarom bewust voor gekozen het ditmaal zelfstandig te organiseren.”
 
Jordy Kool, chairman van de recent opgerichte Raad van Advies, vult aan: “In 2021 hebben we onze organisatie klaargemaakt voor de volgende groeifase met onder meer de aanname van drie nieuwe directeuren en de oprichting van de Raad van Advies. Wij zetten deze professionalisering door. Zo versterken wij de directie verder en bereiden ons voor op een one-tier board. Daarnaast investeren wij fors in training en opleiding, voor zowel ons sport, club- als kantoorpersoneel. Maar, 2022 zal nog meer veranderingen met zich meebrengen. Marjolijn en ik bereiden ons voor op een verandering van onze rollen.”
 
Over de Urban Gym Group
De Urban Gym Group heeft ruim 30 clubs in de grote steden in Nederland en heeft als doel haar leden een fitness ervaring te bieden in een omgeving waar entertainment, design en muziek centraal staan. TrainMore vestigt zich vaak in inspirerende, monumentale panden in de centra van grote steden en biedt de nieuwste fitnessapparatuur in een stedelijke setting. TrainMore staat bekend om het concept dat goed voor jezelf zorgen, beloond moet worden, zeker in een wereld waar de juiste keuze vaak de duurdere optie is, zoals duurzaam en vers eten of elektrisch autorijden. Members krijgen €1,- korting per workout. Clubsportive is een high-end fitnessclub, gevestigd aan de Zuidas van Amsterdam. High Studios is de eerste boutique fitness studio van Nederland en biedt op verschillende locaties in het land HIIT-workouts (cycle, yoga en run) aan. BTY CLB biedt intensieve trainingen gericht op bilspieren in nachtclubs, op andere bijzondere locaties, online met BTY at home en in haar eigen club in Amsterdam Oost. De Urban Gym Group wordt geleid door Marjolijn Meijer en Jordy Kool. Samen zijn ze ook eigenaar van onder meer Gym Warehouse en My Local Gym Group.
 

Heb jij even een steun in de rug nodig?

Zakelijk lenen zonder gedoe
Speciaal voor sportscholen, fysiotherapeuten, fitness professionals en andere ondernemers hebben wij een financiering!
Peer-to-peer lending: ondernemers die geld lenen aan ondernemers.

Bankvrije financiering tot €250.000
Binnen 1 dag op je rekening
Zonder businessplan of jaarcijfers
Check je mogelijkheden (Geheel vrijblijvend en kosteloos)

Financiering hoeft niet ingewikkeld te zijn. Bij ons geen trage bureaucratie, onrealistische eisen of stapels papierwerk. Wel een super simpel aanvraag proces, een meedenkende klantenservice en een razendsnelle afhandeling. Zo kun jij weer snel verder met waar het echt om gaat: ondernemen!

Geen businessplan of jaarcijfers. Wij kijken naar je actuele financiële data. Dat is voor ons voldoende.
Aangevraagd in 5 minuten. Vraag in 3 simpele stappen financiering aan. Volledig online.
Binnen 24 uur op je rekening. Is alles akkoord? Dan maken we het geld meestal dezelfde dag nog over.
Altijd een financiering die past bij jouw onderneming. Financiering tot € 250.000.
Vergelijk jouw mogelijkheden. Vrijblijvend en kosteloos.

Kom ik in aanmerking voor een zakelijke lening?
Het is onze missie om financiering voor ondernemers zo simpel, snel en verantwoord mogelijk te maken. Daarom verstrekken we niet zomaar een zakelijke lening. Het moet je natuurlijk wel verder helpen. Check daarom eerst onze voorwaarden. Vraag daarna vrijblijvend een zakelijke lening aan en we checken razendsnel wat je kunt lenen.
 • Ingeschreven bij de KVK
 • Minimaal 1 jaar in business
 • Zakelijke bankrekening
 • Minimaal €50.000 jaaromzet
 • Check je mogelijkheden
 • Vrijblijvend en kosteloos.
Bedrijfslening aanvragen? Zo werkt het: Hoe sneller jij bent, hoe sneller wij zijn
Wil jij een zakelijke lening aanvragen? Binnen 24 uur is het geregeld, ons record is 5 uur. Oftewel; een zakelijke lening zonder gedoe.

Geen woorden, maar data
Hoe benieuwd we ook zijn naar je bedrijf, een bedrijfspresentatie of businessplan is bij ons niet nodig. Wij laten graag de data voor zich spreken. Zo is een bedrijfslening aanvragen is een piece of cake!

Zo werkt het Zakelijke financiering in 3 simpele stappen
Stap 1
Vraag eenvoudig online aan
Geef aan hoeveel je wilt lenen en waarvoor. Vul vervolgens je gegevens in en upload je recente zakelijke banktransacties in onze beveiligde omgeving.
Stap 2
De slimme scan gaat aan de slag
Onze slimme scan rekent razendsnel uit wat je maximaal verantwoord kunt lenen. Vervolgens krijg je een vrijblijvend aanbod op maat.
Stap 3
Check, check, dubbelcheck & GO!
Ter verificatie vragen we nog enkele documenten op en doen onze kredietanalisten een laatste check. Ziet alles er goed uit? Maken wij het geld dezelfde dag nog over.
en door...
Na ondertekening van de overeenkomst staat de financiering dezelfde dag nog op je rekening.
Check je mogelijkheden

Kortlopende zakelijke lening Ideaal voor een éénmalige financieringsbehoefte.
 • Ontvang het geld in één keer
 • Looptijd: 3 tot 24 maanden
 • Alles-in-1 tarief
 • Vast bedrag aan rente en aflossing
 • Ideaal als eenmalige investering
Check je mogelijkheden (Vrijblijvend en kosteloos)

Flexibel zakelijk krediet Ideaal voor als je vaker financiering nodig hebt.
 • Doorlopend toegang tot kredietlimiet
 • Looptijd: doorlopend
 • Alleen kosten over opgenomen bedrag
 • Wat je aflost kun je direct weer opnemen
 • Ideaal als je vaker per jaar investeert
Check je mogelijkheden (Vrijblijvend en kosteloos)

Al €60.000.000,- gefinancierd aan 3000+ ondernemers

Wat kost een zakelijke lening?
Voor een zakelijke lening rekenen wij een alles-in-1 tarief vanaf 1.3% per maand. Afhankelijk van o.a. de hoogte en looptijd van de lening en de financiële situatie van je bedrijf. Hoe gezonder je bedrijf, hoe lager de kosten van de lening.

Alles-in-1 tarief: Wij doen niet aan afsluit- of opname kosten. Bij ons weet je vooraf precies wat je betaalt voor je zakelijke lening.
Geen verborgen kosten: Geen verrassingen. Je weet vooraf precies wat je betaalt en over welke periode.
Geen aflosboete: Bij ons krijg je geen boete, maar juist korting als je jouw bedrijfslening sneller aflost.

Eerlijk over zakelijk lenen
Waar is het tarief op gebaseerd?
Wij denken graag mee met ondernemers. Daarom zijn we helder over de kosten van een zakelijke lening. Hoeveel een bedrijfslening kost hangt af van een aantal factoren. De kosten van een zakelijke lening worden o.a. bepaald door de financiële gezondheid van je bedrijf, hoelang je al in business bent, hoeveel omzet je hebt gemaakt over de afgelopen 12 maanden en de looptijd. Dat is natuurlijk bij iedere ondernemer anders. Daarom krijgen ondernemers die bij ons een zakelijke lening aanvragen altijd een aanbod op maat.

Geld lenen kost geld
Dat geldt ook voor ons. Daar gaan we niet geheimzinnig over doen. Wij zijn geen bank en ondernemen graag onafhankelijk. Het geld dat je leent is afkomstig van andere ondernemers die dit bij ons beleggen in ruil voor rendement.
Zonder gedoe, kleine lettertjes of verborgen kosten.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf