2 maanden geleden

Egym neemt het Franse Gymlib over, de grootste acquisitie van Egym ooit!

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
2 maanden geleden
Philipp Roesch-Schlanderer is verheugd om aan te kondigen dat EGYM de toonaangevende Franse bedrijfsfitnessaanbieder Gymlib overneemt. Toen Sébastien BEQUART, Grégoire Véron, Nicolas Stadtelmeyer en hiji een jaar geleden begonnen te praten over de krachtenbundeling, was het duidelijk dat zowel teams als bedrijven bij elkaar horen vanaf de eerste ontmoeting. Gymlib en EGYM | DACH heeft een flink doorzettingsvermogen getoond tijdens COVID en een torenhoge groei laten zien nu sportscholen weer open zijn. Hierdoor staan ??beide bedrijven al veel sterker dan in 2019 voor de pandemie!

Met de pandemie is de gezondheid van de eigen medewerkers voor veel bedrijven steeds belangrijker geworden. "We registreren de vraag van bedrijven naar fitnessstudio's voor hun medewerkers die drie keer zo hoog is als voor Corona", zegt Egym-topman en medeoprichter Philipp Roesch-Schlanderer. "Er is een markt van miljarden in opkomst."

De start-up, die bekend staat om zijn digitaal genetwerkte fitnessapparatuur, wil Europees marktleider worden op het gebied van bedrijfsfitness. Daarnaast neemt het in München gevestigde bedrijf de Franse concurrent Gymlib over voor een hoog dubbelcijferig miljoenbedrag. Het is de grootste acquisitie van Egym tot nu toe.

Met dochteronderneming Qualitrain (Duitse bedrijfsfitness aanbieder) is de apparatuurspecialist tot nu toe actief in het bedrijfsfitnesssegment. Inmiddels zijn er raamovereenkomsten afgesloten met zo'n 3.600 bedrijven. Voor ongeveer 50 euro per maand, waarvan de werkgever gemiddeld de helft betaalt, hebben werknemers momenteel gratis toegang tot 5.500 studio's in heel Duitsland .
In Frankrijk is Gymlib marktleider met een vergelijkbaar bedrijfsmodel, met een klantenbestand van 600 bedrijven en een netwerk van 4300 fitnessfaciliteiten. "Om onze groei in een steeds competitievere Europese markt voort te zetten, waren we op zoek naar een samenwerking met een toonaangevende speler in de sector", aldus mede-oprichter en CEO Sébastien Bequart.

EGYM | DACH is nu dus de leidende speler betreft bedrijfsfitness in Frankrijk (via Gymlib), België (via Gymlib Belgium) en Duitsland (via qualitrain GmbH). Samen zullen we bestaande markten opschalen om ons leiderschap te consolideren op basis van onze technologische differentiatie en - blijf op de hoogte - in de toekomst nieuwe markten betreden.

Wanneer EGYM-technologie voldoet aan de aggregatie van bedrijfsfitness, zijn we een stap dichter bij onze visie van resultaatgerichte bedrijfsfitness om de volgende generatie van een gezond, productief en gelukkig personeelsbestand op te bouwen.
In een Series E ronde  heeft Egym tot nu toe 42 mln opgehaald aan financiering, Gymlib 12 mln (series unkown).
 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf