2 maanden geleden

Wexer verkocht aan Core Health & Fitness (Innovex Fitness)

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
2 maanden geleden
Core Health and Fitness heeft de aanbieder van digitale fitnesscontent, Wexer Holding, overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag.

Volgens Wexer zal de deal het bedrijf voorzien van de "financiering om zijn bedrijf op te schalen" en de digitale acceptatie in de wereldwijde gezondheidsclubsector stimuleren.

Core Health and Fitness - een portfoliobedrijf van het in de VS gevestigde private equity-bedrijf Gainline Capital Partners - zei dat het Wexer nu zal gebruiken als een voertuig voor belangrijke acquisities om de digitale fitnesssector te consolideren.

Jason Leone, president van Core, zei: "Commerciële klanten in de sportschool en verticale marktcategorieën komen uit COVID-19 en leggen een grotere nadruk op verbonden fitness.

"Hoewel veel consumenten terugkeren naar persoonlijke trainingen, verwachten ze deze te blijven aanvullen met verbonden fitnesstrainingen, wat het belang van het leveren van een omnichannel-ervaring benadrukt."

Paul Bowman, CEO van Wexer, voegde toe: “Dit is een belangrijke stap voor Wexer, die ons tegelijkertijd de steun, investeringen en distributie geeft die we nodig hebben om ons bedrijf drastisch te schalen en onze missie om de fitnessindustrie te hybridiseren te versnellen.

"De mogelijkheid om nauw samen te werken met Core Health en Fitness, door samen te werken binnen haar portfolio van wereldwijd erkende merken om een nog diverser digitaal ecosysteem op te bouwen, is een ander enorm voordeel van deze overname."

Core is een specialist in commerciële fitnessapparatuur met merken als StairMaster, Schwinn, Nautilus, Star Trac en Throwdown.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf