1 jaar geleden

Ruim € 130.000 cash in jouw kassa de komende zes weken? Zo doe je dat!

Marc Neijland
Redacteur
1 jaar geleden
Onze branche is na een derde lockdownsluiting weer open. Ik weet niet hoe jij het hebt ervaren? Ik was in ieder geval aangenaam verrast dat we bij de eerste sectoren hoorden die hun deuren weer mochten openen, zij het met een aantal restricties. Mooi nieuws! De realiteit leert ons echter dat de fitnessbranche stevige klappen heeft gehad. De geluiden uit de markt lopen uiteen. De ene ondernemer heeft as we speak 10% minder leden als voor de eerste lockdown, andere ondernemers spreken van percentages van 30% of nog hoger. Hoe je het ook wendt of keert, je moet aan de bak. In dit artikel geef ik je vijf tips waarmee je aan de slag kunt om je cashflow per direct een boost te geven. CASH IS KING en in deze tijden meer nodig dan ooit tevoren!

Tip 1: Organiseer korte cyclische fit challenges: investeer in jouw fitheid!
Werken aan een fit lijf is geen quick fix, de meeste fitheidsdoelen bereik je niet van vandaag op morgen. Feit is wel dat Nederland zwaarder en minder fit is geworden ten tijde van corona. Lichamelijke inactiviteit, (te) veel eten en beperkingen om te kunnen bewegen waar- en wanneer je zou willen heeft geleid tot meer te zware medelanders. Daar kun je, nee MOET je, op inspelen!
Over het algemeen zijn mensen bereid om goed te betalen voor challenges die fitheidsgaranties bieden. En zeker ook als deze kort cyclisch zijn. Met andere woorden: snel resultaat is geld waard!

Tien kilogram in tien weken tijd verliezen? Het kan! En jij hebt de professionals in huis om dat resultaat te bereiken. € 250 tot € 350 aftikken naast jouw abonnementsgelden wordt met alle plezier gedaan op het moment dat er een resultaatgarantie met goede begeleiding wordt geboden.

Werk de actie gedegen uit en stel jezelf ten doel om 30, 40 of zelfs 50 leden te enthousiasmeren om deel te nemen. Jouw loonkosten zijn reeds begroot, je dient een klein beetje te investeren in marketinguitingen. Walk the talk doet de rest: jawel de aloude mond tot mond reclame, ingezet door jouw team. Op basis van een deelname fee van € 350 kun je respectievelijk € 10.500 bij 30, € 14.000 bij 40 en € 17.500 bij 50 deelnemers bijschrijven.    

Tip 2: Bied abonnementen aan die scherp zijn geprijsd bij directe betaling.
Aanhakend op het bovenstaande gegeven - leden willen écht iets bereiken bij het aangaan van een lidmaatschap - zou je ook een scherpe pricing voor een vaste periode kunnen hanteren voor mensen die een directe koopinteresse hebben. Jij wilt fit worden? Daar kunnen wij je bij helpen! Je wilt een resultaat bereiken en deze vasthouden? Dan hebben wij het perfecte aanbod voor je.

Regulier kost en abonnement bij ons x per maand. Als je nu voor een half jaar vooruit betaalt, krijg je van ons 20% korting op deze prijs en als je jezelf voor een jaar wilt committeren zelfs 30%! Deze aanbieding geldt voor de eerste vijftig leden die er gebruik van willen maken, dus wees er snel bij! Geef het een bepaalde mate van exclusiviteit. En als je werkelijk cashflow nodig hebt, zou ik niet schromen om ook je bestaande leden de kans te bieden om mee te doen. Zij zijn immers je ambassadeurs. Je kunt de opvolgende periode immers gebruiken om je ledenaantal tegen reguliere bedragen te laten groeien. Op basis van 50 halfjaarabonnementen bij een regulier maandbedrag van € 40, hark je € 9.600 binnen. Op basis van 50 jaarabonnementen bij hetzelfde maandbedrag kom je zelfs uit op € 18.000. Zo in het laatje: BOOM!

Excuus voor mijn turbotaal, het werkt als één en ander wat dikker is aangezet. En als je geen targets durft te stellen, waar reken je jezelf dan op af?

Tip 3: Verkoop small group PT-pakketten, verzorgd door jouw eigen fitnesstrainers.
Ook deze tip sluit aan bij de conclusie dat mensen wérkelijk iets willen bereiken. Nu en wel nu meteen. Heb je moeite om zelf jouw fitheidsdoelen te behalen? Wij gaan je helpen om in het komende half jaar jouw doelen te realiseren. Eén keer per week aan de slag met een eigen PT-er in een kleine groep met een op maat gemaakt schema. Daarnaast train je nog één of twee keer in de week individueel. We helpen je om in 25 weken de beste versie van jezelf te bereiken!

De prijs? € 599. Oftewel € 23,96 per week voor een small group PT-sessie op een vast moment, naast jouw reguliere abonnementsgelden. Let wel: je traint in groepen van maximaal vijf deelnemers én je krijgt eens per zes weken een nieuw op maat gemaakt schema op basis van jouw doelen, met persoonlijke begeleiding in de wekelijkse sessies.

Hoeveel deelnemers ga jij in de richting van small group PT bewegen? 30? Dan levert dat je € 17.970 op bij de start. Jawel, deelnemen is vooraf betalen. Jij committeert je als lid aan een fysieke doelstelling en deze wordt extra gemotiveerd door de financiële bijdrage. Je hebt er echt wat voor over!

Let wel: bij 30 deelnemers hoef je jouw trainer slechts zes tot acht uur per week vrij te maken voor de small group PT-sessies. Het is dus uiterst kostenefficiënt!

Tip 4: Verkoop 50 abonnementen voor het leven
Wil jij een lidmaatschap voor het leven bij ons, zodat je na je eerste investering nooit meer hoeft te betalen? Dat kan als je nu € 1500 investeert! Jij helpt ons en wij helpen jou. We bieden deze kans aan slechts 50 leden.
Het artikel gaat over snelle cashflow, die kun je bij deze krijgen! Uiteraard kun je uitrekenen wat je misloopt als leden aan zouden blijven en jaar in jaar uit de vaste maandfee zouden betalen. Je zou ook uit kunnen gaan van een gemiddeld opzegpercentage van 35% op jaarbasis bij clubs die bovengemiddeld presteren. Oftewel een verversing van jouw volledige ledenaantal in minder dan drie jaar. Reken maar eens uit wat de prijs is van een abonnement voor drie jaar.
Opbrengst bij 50 leden: € 75.000.

Tip 5: Organiseer een loterij met fitheidsprijzen
Verkoop 1000 loten van € 10 aan jouw leden en hun vrienden en familie. De hoofdprijs:
Eén abonnement voor het leven, de tweede prijs: tien jaarabonnementen, derde prijs: 5 x 25 small group PT-sessies, vierde prijs: één personal trainer voor tien weken, vijfde prijs: 10 x een bar tegoed van € 100.
Reken eens uit wat je kostprijs is en reken eens uit wat je marge is. Ik zeg DOEN!!
Opbrengst bij 1000 verkochte loten: € 10.000. Jouw leden weten wat je hebt meegemaakt, ze gunnen je het beste. Een tientje inleggen met kans op prachtige prijzen, terwijl ik jouw club help. Dat doe ik met alle plezier.

Zoals je ziet is dit artikel enigszins optimistisch van aard en de vraag die je jezelf kunt stellen is of één en ander wel realistisch is. Hoe dan ook, zeg het me maar. Welke acties ga jij uitrollen? Kies een paar acties uit, of doe het gewoon allemaal. Niets doen is geen optie!

May the money be with you…

Marc Neijland is directeur van ClubJoy, Virtual Training Concepts, Start2Move en FitSnacks.TV. Middels deze concepten worden inmiddels ruim 1500 vestigingen bediend in de Europese fitnessbranche. Heb je vragen of opmerkingen omtrent bovenstaande artikel? Reageer dan door een e-mail te sturen naar marc.neijland@clubJoy.nl
 

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Marc Neijland

Bedrijf

ClubJoy

Laatste artikelen van dit bedrijf