2 jaar geleden

City Gym Den Bosch: 'De Hammer Strength Box geeft ons én onze leden echt een boost'

2 jaar geleden
In 37 jaar ondernemen stonden Jan en Gemmy Schellekens al wel vaker voor uitdagingen, maar ook zij moesten dealen met alle gevolgen van de coronapandemie, ook voor hun ondernemingen in Den Bosch én Rosmalen. In 2014 openden ze de deuren van City Gym in het centrum van Den Bosch en de premium health club, waar veelal vijftigplussers lid zijn, is sindsdien uitgegroeid tot een begrip.

Nieuwe doelgroep

In de periode voordat de coronamaatregelen vrijwel opgeheven werden, besloot het koppel het roer deels om te gooien binnen City Gym. Om zo toekomstbestendiger te worden en zich sterker in de markt te positioneren. "Net als veel ondernemers hebben we een moeilijke tijd gehad", erkent Jan. "Leden die in de coronaperiode zijn vertrokken, komen niet zomaar terug. We onderzochten daarom nieuwe mogelijkheden binnen onze gym, ook meer richting de doelgroep 25 tot 50 jarigen. We wilden hen beter bereiken en bedienen. Mijn oog viel vervolgens op een flitsend filmpje op social media van de introductie van de Hammer Strength Box in Europa. Ik was direct enthousiast en heb gelijk Gemmy daarover gesproken."

De Hammer Strength Box sprak Gemmy ook direct aan. "De Box is een mix van Barry's Bootcamp en crossfit. Crossfit 2.0. Ik zei tegen Jan: 'We moeten die Box aanschaffen'. Wij zijn altijd ondernemers geweest die graag uitdagingen aangaan. We hebben toen een afspraak gemaakt om op gesprek te komen bij Life Fitness, met wie we al langere tijd een samenwerking hebben. We konden direct op bezoek komen en kregen snel een duidelijk beeld van de mogelijkheden van de Hammer Strength Box en hoe we die in onze gym konden integreren. Daarbij werd ook rekening gehouden met onze eigen identiteit."

Community versterken

City Gym bestaat uit meerdere zones die op elkaar aansluiten en elkaar versterken: personal training & individuele fitness, de Hammer Strength Box en yoga. "We hebben nu meerdere boutiques binnen onze club. En wij zijn de eerste club in de Benelux met een Hammer Strength Box, dat is bijzonder en ook wel iets om trots op te zijn.

Daarmee geven we een sterk signaal af: naar leden en ook de markt. Blijf niet zitten, kom allemaal weer in beweging, zou ik zeggen”, aldus Jan. “Met de Box kunnen we ook meer een community gaan opbouwen. De ouderen, die eerst nog niet wisten wat de Box hen kon bieden, zeiden snel: ‘wat gaaf dat jullie zoiets installeren voor de jongere leden’. Maar het trainingsaanbod dat we vanuit Life Fitness hebben ontvangen voor de Box, richt zich op verschillende doelgroepen. Dan zie je dat de Box voor alle leeftijden is. Iedereen kan er op zijn of haar niveau in trainen. Wij zien de Hammer Strength Box echt als een stap vooruit in de toekomst van City Gym. We kunnen ons hiermee echt onderscheiden: in de stad én in de regio", zei Gemmy.

De installatie van de Hammer Strength Box werpt nu al vruchten af voor City Gym, zeggen Jan en Gemmy. "De Box geeft ons en onze leden een boost en weer energie om vooruit te gaan kijken. De samenwerking met Life Fitness, als kennispartner, levert ons veel op. De nadruk bij de realisatie van de Hammer Strength Box lag echt op co-creatie. De Box past op die manier perfect in onze City Gym. Life Fitness is een hele fijne, betrokken partner die een hoog serviceniveau hanteert. Zij denken mee en vooruit op het gebied van customer experience. Zeker voor jongere doelgroepen wordt dat steeds belangrijker."

Customer experience

Dat de Hammer Strength Box in de smaak viel bij de huidige leden werd Jan en Gemmy snel duidelijk. "Ze hadden echt allemaal een wow-gevoel en ze hebben ook veel respect voor ons dat we het besluit hebben genomen om zo'n investering te doen na de moeilijke coronajaren. De Box blijkt een enorme aantrekkingskracht te hebben. Het geluid en de verlichting is ook waanzinnig. Als je nu binnenkomt in City Gym dan heeft de Box zelfs iets weg van een nachtclub, maar wel één waar je optimaal kunt trainen. Die sfeerbeleving die je ervaart, hoort bij de customer experience", zegt Jan.

"We hebben een prachtige Box die er smooth uitziet: stoer en compact", vertelt Gemmy. "Iedereen kan wat rekjes in zijn gym neerzetten, maar het materiaal van de Hammer Strength Box blijkt van een aparte klasse. En het voordeel van de Box is ook dat als er niet wordt getraind met groepjes, dan is de Box er niet voor niets. Je kunt er namelijk ook individueel trainen. De hoogwaardige kwaliteit van de materialen van Life Fitness zien we nu weer terug."

Support Life Fitness

Een zaal van 170m2 die eerder volledig werd gebruikt voor yoga is in voor de helft omgeturnd tot de Hammer Strength Box. Vanuit Life Fitness kwam ondersteuning voor de realisatie van de Box binnen ons concept en ze adviseerden hoe we de Box optimaal kunnen benutten om een nieuwe doelgroep aan te spreken. Daarbij speelt marketing natuurlijk een belangrijke rol. We willen onze huidige leden en ook zeker potentiële nieuwe leden de kracht van de Hammer Strength Box laten zien en ervaren", verklaart Jan.

"We ontvingen van Life Fitness een compleet pakket aan marketingmaterialen, ook om te delen via social media. Vanuit Life Fitness kregen onze instructeurs een interne training zodat zij beseffen op welke manieren de Box optimaal te benutten is voor verschillende doelgroepen. De trainers maken in combinatie met de Box het verschil voor ons. Het personeel heeft nu ook echt een boost gekregen en we voelen nieuwe, positieve energie in de gym doordat de Box in samenwerking met Life Fitness is gerealiseerd. Life Fitness staat al jaren voor ons klaar en dat voelt heel goed en vertrouwd. Met de Box kunnen we nu een mooie mix creëren tussen jongere en oudere leden. Wij zijn het jaar vol goede moed begonnen en verwachten een herstel van de markt in 2022, mede dankzij de Hammer Strength Box", besluit Gemmy

Bestel je ticket via deze banner!
Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf