2 jaar geleden

Meer dan een hype: digitalisering bij FIBO #Megatrend

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
2 jaar geleden
Na een pauze van twee jaar zal FIBO 2022 in het teken staan ??van toekomstige trends. Naast aandacht voor gezondheid krijgt digitalisering ook de aandacht van de industrie. Ook presenteert FIBO een digitale fitnesswereld.

Een belangrijke megatrend, gedreven door de pandemie, zet door bij FIBO: digitalisering in de fitnesssector. Dat betekent dat er in hal 6 en 7 niet alleen een breed scala aan trainingsapparatuur te bewonderen zal zijn. Op het Future Forum van hal 7, georganiseerd door FIBO in samenwerking met EuropeActive, FitTech Company GmbH en de ECC KÖLN, zullen er ook innovatieve sprekers zijn die de technologie-zware fitnesswereld van morgen bespreken, evenals de nieuwste trends in retail en e- Handel.
Hoogwaardige luidsprekers bij Europe Active

Op donderdag 7 april trapt Stefan Ludwig van Deloitte het evenement af met zijn lezing over de laatste bevindingen van het European Fitness & Market Report. Vervolgens gaan de sprekers in op het werven van nieuwe klanten in sportscholen, hoe leden in de toekomst gaan betalen of hoe je van klanten merkambassadeurs maakt.

Net zo spannend zal de agenda op vrijdag 8 april zijn, die is gewijd aan belangrijke onderwerpen als klantenbehoud en de fitnessapparatuur en -diensten van morgen.

E-commercetrends in het ECC-programma
Het startschot voor het ECC-programma wordt gegeven op zaterdag 9 april 2022. Kai Hudetz, directeur van het Institute for Retail Research (“Institut für Handelsforschung Köln” – IfH), zal een keynote geven over retailtrends 2022. Hij zal bieden een exclusief inzicht in gloednieuwe consumenten- en marktinzichten en het “nieuwe normaal” in de sportwereld. Als aanvulling hierop zal Alexander Wessling spreken over bezoekerservaringen door middel van digitale technologieën.

Op zondag 10 april heeft het ECC ook een aantal meeslepende keynotes in petto. Hoe de markt wordt beïnvloed door structurele verandering in de detailhandel, in digitalisering, personalisering of de casualisering van mode, legt adviseur Max-Henrik Fabian uit. In navolging van hem zal Mailin Schmelter, plaatsvervangend hoofd van Customer Insights, vragen beantwoorden over handige winkelmogelijkheden en de servicefocus van online platforms. Daarnaast: als informatie-, inspiratie- en uiteindelijk ook shoppingkanalen spelen Instagram en Co. een steeds grotere rol. Tot slot gaat Brand Manager Laura Luible dan ook in op de kansen die social media kanalen bieden.



De Fittech Summit als FIBO-editie
Van 7 t/m 9 april breiden FIBO en de Fittech Summit hun samenwerking verder uit en pakken een aantal thema's van morgen op het Future Forum aan. Deze omvatten ook de synergieën tussen holistische gezondheid en fitness. De Fittech Summit stelt de relevantie van gezondheids- en fitnesstechnologieën in de samenleving ter discussie en verdeelt deze in drie doelgroepniveaus: People, Places en Planet. De antwoorden hierop komen met drie live podiumuitzendingen van elk 150 minuten. Presentatoren Natalia Karbasova (CEO Fittech Company) en Stefan Tilk (leden van de Advisory Board Fittech Company, CEO Anytime Fitness) zullen elk vier sprekers vragen om met hen op het podium te komen om deze onderwerpen met hen te bespreken.

Digitalisering in de fysiotherapie
Digital Health behoort ook tot de toptrends in de wellness- en gezondheidsindustrie. FIBO zal dit onderwerp in hal 8 behandelen door het "Meeting Point Health & Wellness" te organiseren, waar medische therapie en trainingsmethoden worden gepresenteerd in de tentoonstellingsruimte, evenals lezingen van experts. Een van de keynote speeches is "Digitale transformatie van het gezondheidszorgsysteem: speciale kenmerken en uitdagingen in fysiotherapie en andere gezondheidsfaciliteiten" door Prof. Dr. David Matusiewicz, gepland voor 9 april in het Meeting Point Health & Wellness.

Een ander spannend hoogtepunt is de lezing van Sanjay Sauldie (tt-Digi) over "Fitness 4.0: digitale kansen grijpen" op 7 april, gevolgd door het onderwerp "Fysio 4.0: status-quo en vooruitzichten voor digitalisering in fysiotherapie", waarover hij zal ingaan de volgende dag, 8 april.
 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

FIBO

Laatste artikelen van dit bedrijf