4 maanden geleden

Handgranaat ontploft bij sportschool

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
4 maanden geleden
vrijdag is bij een sportschool in een bedrijfsverzamelgebouw in Den Bosch een explosief afgegaan. Het blijkt een handgranaat te zijn geweest. Die veroorzaakte veel schade aan de gevel van het gebouw. Ook zijn er inslagen van het explosief te zien in de deur. Bij onderzoek door de politie werd een soort beugel en een pin gevonden. Daaruit concludeert de politie dat het een granaat moet zijn geweest. De recherche is nog bezig met het onderzoek. Uit camerabeelden blijkt dat er een auto langs het gebouw is gereden, tussen tien over half vijf en kwart voor vijf in de vroege ochtend. Daarna volgde de explosie. In het pand zit behalve de sportschool onder meer ook een fysiotherapeut en een appartement. De omgeving rondom de sportschool is afgezet.

“Verdriet, ellende, er gaat van alles door je heen.”

“Het is een ravage”, zegt sportschooleigenaar Samir Bayouni beteuterd. Bij zijn sportschool aan de Eendenkooi in Den Bosch ontplofte donderdagnacht een handgranaat. Hij zegt er niets mee te maken te hebben, maar denkt dat het te linken is aan de eerdere aanslagen in de stad. “Ik ben er best ziek van.”
Terwijl de forensische opsporing buiten nog bezig is met het onderzoek, is de sportschool binnen open. Via de achterdeur kunnen de leden gewoon terecht voor hun workout. Bayouni kreeg vrijdagochtend vroeg verontruste berichtjes en spoedde zich meteen naar zijn sportschool.

Zijn sportschool is een franchise-filiaal van Snap Fitness, een keten met meer dan tweeduizend clubs in bijna twintig landen. In het gebouw zitten ook een kickboksschool en fysiopraktijk. “Wij hebben hier totaal niets mee te maken", aldus Bayouni. "Wij zijn een hele nette sportschool, er is nog nooit iets gebeurd hier.”

Toch komt een aanslag niet uit de lucht vallen, beseft ook de eigenaar. Hij heeft wel een onderbuikgevoel waar de actie vandaan zou kunnen komen. “Er is de laatste tijd wel wat gaande in Den Bosch”, vertelt hij. Hij refereert naar slagerij in de buurt, die eerder al beschoten werd. Bij diezelfde slager ging in juli vorig jaar een explosief af. “Dan ga je al heel snel proberen een link te leggen. Die jongen heeft hier een tijdje geleden gekickbokst. Dat is je eerste ingeving”, probeert Bayouni de aanslag te verklaren. Het pand is beveiligd met twee camera’s. Die camerabeelden zijn bekeken door de politie. Het onderzoekt loopt nog. “Verdriet, ellende. Er gaat van alles door je heen. De politie doet nu hun werk. Dus we wachten even af”, besluit Bayouni.

Bron: Omroep Brabant
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf