1 jaar geleden

Sportscholen open, einde lockdown!

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
1 jaar geleden
Alle gyms, sportscholen, studio's en fitnessclubs zijn weer geopend tot 20.00. Verdere reeds bekende voorwaarden zijn mondkapjes (behalve bij de daadwerkelijke oefening), afstand, ventilatie en alleen toegang met een CTB (Corona Toegangs Bewijs). 

Bij de sportactiviteiten is zowel binnen als buiten geen publiek welkom. Voorlopig zijn alleen onderlinge wedstrijden binnen de eigen vereniging toegestaan. Voor sporten op binnenlocaties is voor beoefenaars van boven de achttien jaar een coronatoegangsbewijs verplicht, om aan te tonen dat ze gevaccineerd, getest of onlangs hersteld van corona zijn. Op 25 januari gaat het kabinet bekijken of er meer versoepelingen mogelijk zijn.

De heropening van de sportscholen en de sportlocaties voor volwassenen is een van de versoepelingen die het kabinet doorvoert nu de ziekenhuiscijfers de afgelopen weken fors zijn gedaald. Ook de niet-essentiële winkels en de universiteiten en hogescholen mogen de deuren openen.

Sportschoolhouders en verschillende sportbonden riepen het kabinet de afgelopen dagen op om sporten voor volwassenen weer mogelijk te maken. Sinds eind november waren de sportscholen en de binnensportlocaties gesloten en mochten volwassenen op buitensportlocaties alleen tussen 5.00 en 17.00 uur in tweetallen sporten.

Belangrijke nieuwe maatregel i.v.m. personeelsbezetting 
Quarantaine niet meer nodig voor wie booster heeft of afgelopen jaar corona had
Als je een boosterprik tegen COVID-19 hebt gehad of afgelopen jaar het coronavirus hebt opgelopen, hoef je niet meer in quarantaine als je nauw contact hebt gehad met een coronapatiënt. Voorwaarde om niet in quarantaine te hoeven, is dat je geen klachten hebt. Na vijf dagen moet er nog wel een PCR-test worden afgenomen.
 
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf