12 january 2022

Cardio Fitness Beverwijk, alweer gesloten voor zorgpersoneel

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
12 january 2022
De sportschool  opende de deur om zorgmedewerkers gratis te laten sporten naar aanleiding van het nieuws dat nieuwe zorgminister Ernst Kuipers in het ErasmusMC wel de fitnessclub openhield voor zijn personeel. Vandaag gaat Cardio Fitness Beverwijk weer volledig in lockdown. Een handhavingsmedewerker van de gemeente heeft eigenaren Dick Vrij en Debbie Keskin gistermorgen gebeld, en hen vriendelijk verzocht de deuren weer te sluiten. 

Keskin gaf eerder aan dat de sportschool niet in overtreding was. "Volgens mij doen wij hetzelfde als de heer Ernst Kuipers, wij bieden onze sportschool aan voor het zorgpersoneel. Als er boa's komen, vraag ik hen om advies over hoe we aan dezelfde voorwaarden kunnen voldoen als het ziekenhuis in Rotterdam."

De actie van de sportschool werd butengewoon positief ontvangen door zorgpersoneel uit de regio en leidde tot veel bezoekers. "De actie is enorm geslaagd en werd zeer gewaardeerd. Sporten is echt een uitlaatklep en geeft daarbij een geestelijke boost."

Ondank veel begrip te hebben voor de actie van de fitnessclub, besloten de gemeente en handhaving de tent vanaf morgen toch weer dicht te gooien, laat Keskin weten. "Hoe pijnlijk en oneerlijk het ook is, het heeft geen zin om dit op de gemeente af te reageren - don't shoot the messenger. Er komen gelukkig geen sancties en we mogen vanavond nog openblijven."

Alle commotie heeft in ieder geval geleid tot veel extra aandacht voor de petitie om van sport een essentiële sector die gisteren bij VWS is aangeboden door Ronald Wouters van NL Actief. 

Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf