10 maanden geleden

Nieuwe VWS minister Ernst Kuipers houdt fitnessclub in ziekenhuis wel open

Jeroen Gerats
CLO - Magazine Manager bodyLIFE
10 maanden geleden
Terwijl de sportscholen deze lockdown zijn gesloten, blijkt de interne fitnessruimte van het Erasmus MC gewoon open - tot verbazing van de sportsector. Volgens het Rotterdamse ziekenhuis mag dit op grond van een uitzonderingsregel, maar opmerkelijk genoeg is die bij de branchevereniging helemaal niet bekend. Ronald Wouters van NLactief is onaangenaam verrast door dit bericht. 

,,Ik ben niet op de hoogte van deze uitzonderingsregel’’, liet Wouters weten. Maar hij is vooral positief verrast. Dinsdag overhandigt hij namelijk een petitie aan het nieuwe kabinet om binnensport weer mogelijk te maken. ,,Sport versterkt het afweersysteem en werkt als een natuurlijke booster. Het openen van sportgelegenheden is juist een oplossing van deze crisis.’’ Hij voegt toe: ,,Het is zeer positief dat Kuipers dit ook inziet. Wat hij in Rotterdam heeft gedaan, mag hij als minister in het hele land uitvoeren.’’

Het staat allemaal wel in schril contrast met al die sportschoolhouders die noodgedwongen de deuren moeten sluiten. Op de website van de Rijksoverheid staat duidelijk dat ‘binnensportlocaties zijn gesloten’. Een uitzondering voor ‘niet publiek toegankelijke gyms’ wordt niet genoemd.
Auteur

Jeroen Gerats

Bedrijf

bodyLIFE hét grootste fitnessvakblad

Laatste artikelen van dit bedrijf