3 december 2021

Immuunsysteem is een Top Trend voor 2022

Jeroen Gerats
Mediadeskundige bij bodyLIFE
3 december 2021
65% is meer gefocust op gezonder leven dan voor Covid19, Mindbody liet een onderzoek uitvoeren om de trend voor 2022 te bepalen. Het versterken van het immuunsysteem kwam daarin niet geheel verrassend het vaakst naar voren.

1. Immune Health. Of te wel van binnenuit, sterk toegenomen interesse in immuun-gezondheid. Het is geen verrassing dat de wereldwijde pandemie heeft geleid tot een verhoogde interesse in het immuunsysteem. Een op de drie consumenten wereldwijd gaf aan zich meer zorgen te maken over de gezondheid van het immuunsysteem dan voordat de pandemie uitbrak. Deze trend zal zich in 2022 voortzetten, aangezien meer dan de helft (55%) gefocust is op hun gezondheid en welzijn omdat ze hun immuunsysteem willen versterken om ziekte en ziekte te weerstaan. Bijna tweederde (65%) van de mensen geeft aan meer gefocust te zijn op gezondheid en welzijn omdat ze een lang en gezond leven willen leiden.

Diensten die dit jaar meer hebben gebruikt dan vorig jaar, zijn onder meer roodlichttherapie, IV-therapie (vitamine-infuus) en detox-programma's. Andere immuungezondheidsdiensten zijn onder meer injectietherapie (zoals B12-shots), infraroodsauna's en zouttherapieën

2. Mental Health. Negenenveertig procent van de respondenten zei dat de pandemie hun mentale welzijn negatief heeft beïnvloed. Geestelijke gezondheid is de belangrijkste dimensie van welzijn voor 31 procent van de respondenten. Drieënveertig procent oefent om zich mentaal beter te voelen, maar in het afgelopen jaar heeft slechts 37 procent fysieke fitheid in hun routine opgenomen om hun mentale welzijn te ondersteunen, waarbij 14 procent yoga heeft toegevoegd.

3. Intellectuel Health. Intellectueel welzijn stimuleert de verkenning van nieuwe concepten, het verbeteren van vaardigheden en het uitdagen van de geest. Meer dan een kwart rangschikte intellectueel welzijn in de top drie van belangrijkste dimensies van welzijn, maar slechts 50 procent besteedt tijd aan creativiteit en stimulerende activiteiten.

Bron: Mindbody Online

 
Auteur

Jeroen Gerats