1 december 2021

Virtuagym lanceert coronapas integratie om sportscholen en studio’s te helpen voldoen aan nieuwe coronamaatregelen

Nan de Bruin
Redacteur
1 december 2021

 

  • Hiermee kunnen sportscholen en studio's veilig en efficiënt de coronastatus van klanten controleren en de toegang beheren. 
  • Gelanceerd vanwege de nieuwe maatregelen afgekondigd per zaterdag 6 november in de fitnessbranche. 
  • De integratie werkt met de bestaande check-in functie van Virtuagym, als onderdeel van de alles-in-één fitness management softwareoplossing.

 

Virtuagym, een wereldwijde leverancier van fitnesstechnologie voor coaching, ledenbetrokkenheid en clubbeheer, heeft vandaag zijn coronapas integratie gelanceerd. 

De functie biedt sportscholen en studio’s de mogelijkheid om efficiënt en veilig de corona status van een klant te controleren elke keer dat ze hun faciliteit betreden. Daarbij helpt de controle het aantal aanwezigen in de faciliteit te beheren. Met één enkele scan van de internationale QR-code uit het coronatoegangsbewijs van een klant wordt de vaccinatie- en teststatus van de persoon gecontroleerd en de informatie vergeleken met de ledendatabase. 

De coronapas integratie is gelanceerd zodat sportscholen en studio’s met de nieuwe maatregelen zo normaal mogelijk kunnen blijven opereren. 

Doordat de QR-code functie is geïntegreerd in Virtuagyms bestaande check-in technologie, als onderdeel van de toonaangevende alles-in-één fitness management softwareoplossing, wordt aanpassing aan de nieuwe maatregelen vergemakkelijkt. De coronapas integratie is momenteel beschikbaar voor clubs in de EU, en zal binnenkort ook in niet-EU-landen worden gelanceerd. 

"De verscherpte maatregelen zijn natuurlijk een tegenslag voor onze branche, maar we hopen dat de lancering van onze geïntegreerde QR-code functie sportscholen en studio’s in staat zal stellen om veilig te voldoen aan de regelgeving van de branche en zich te concentreren op waar ze het beste in zijn – het runnen van hun bedrijf en hun klanten betrokken houden." 

Aldus Hugo Braam, CEO en mede-oprichter van Virtuagym.

"Door de QR-code te integreren met onze bestaande check-in oplossing, hopen we dat het een tijd-, middelen- en kostenefficiënte manier zal zijn om eventuele uitdagingen veroorzaakt door huidige of toekomstige regelgeving te overwinnen."

De geautomatiseerde procedure is ontworpen om efficiënt met tijd en middelen om te gaan, met twee controles in één stap. Daardoor vervalt van de noodzaak voor een extra personeelslid om de coronastatus van elke persoon te controleren. Bovendien brengt de coronapas integratie geen extra kosten met zich mee voor wie al van de Virtuagym check-in oplossing gebruik maakt, hoewel zij ook alternatieve middelen voor klantenverificatie kunnen gebruiken indien zij dat willen. De verzamelde gegevens bieden een volledig overzicht van alle bezoekers in geval van een controle. Maar er worden geen gegevens uit het coronatoegangsbewijs door Virtuagym bewaard, om de naleving van de privacyregelgeving te waarborgen. 

De mix van digitale en fysieke diensten is de afgelopen anderhalf jaar steeds belangrijker geworden voor de fitnessbranche, waarbij recente klantonderzoek van Virtuagym aantoont dat een kwart van de fitnessbedrijven wereldwijd nu hybride online en offline oplossingen bieden.

"Dit is wederom een voorbeeld van hoe technologie in staat is om onschatbare steun te bieden aan sportscholen en studio’s tijdens deze moeilijke periode voor de sector"

vervolgt Hugo Braam. 

"Dit varieert van het verbeteren van het beheer van de toegang tot de fitnessvloer, tot het verbeteren van interne processen en het leveren van nieuwe methoden voor betrokkenheid buiten de vier muren van hun faciliteit."

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Auteur

Nan de Bruin