2 maanden geleden

VES ElliptiGO tour 2021: 'Zure benen voor het Prinses Maxima Centrum en Villa Joep'

2 maanden geleden
De VES ElliptiGO tour 2021, die op zaterdag 3 juli jl. dwars door Nederland is gereden, is een groot succes geweest. Maar liefst 60 deelnemers en 35 ElliptiGO’s hebben de eindstreep gehaald van de 100 kilometer lange tocht van Putten naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht en terug. In het Prinses Maxima Centrum werd de groep gastvrij ontvangen door kinderoncologe dr.Hagleitner, verpleegkundig specialist Carina de Pree en hoofdonderzoeker dr.Jan Molenaar. Namens alle deelnemende teams werden twee mooie cheques overhandigd aan de Prinses Maxima Foundation en Villa Joep elk met een bedrag van 11.750.25 euro.

Het Prinses Maxima Centrum zet de donatie in voor extra onderwijs aan de kinderen die daar opgenomen zijn. Villa Joep gebruikt de donaties om het onderzoek naar neuroblastoom kanker bij kinderen mogelijk te maken. Waren kinderen met de diagnose neuroblastoom kanker 15 jaar geleden ten dode opgeschreven; nu is daar gelukkig een kentering in gekomen. Het gen is gevonden, diagnostiek verbeterd, medicijnen ontwikkeld en de behandelingen worden steeds succesvoller. De VES blijft Villa Joep steunen net zolang dit noodzakelijk is om de sterfte substantieel terug te brengen. 

Zure benen voor het Prinses Máxima Onderzoekcentrum en Villa Joep
Prof.dr.Jan Molenaar, hoofd onderzoeker bij het Prinses Maxima Centrum heeft een deel van de tocht meegereden en was onder de indruk van de prestatie van de groep. In zijn dankwoord benadrukte hij het belang van onderzoek. Jan Molenaar: “Namens alle onderzoekers van het Prinses Maxima Centrum ontzettend bedankt voor jullie enorme inzet, enthousiasme en natuurlijk het prachtige bedrag. Ik heb een klein stukje mee gereden en zelfs dat vond ik al pittig. Dus echt complimenten voor iedereen die mee heeft gedaan, ook wat betreft de inspanning. Echt knap. Er zullen vast heel veel zure beentjes zijn. Het is fantastisch dat de VES mét de mensen van de ElliptiGo's dit weer voor elkaar hebben gekregen. En het is ontzettend hard nodig in deze moeilijke tijden. Door jullie hulp is het Maxima onderzoek zo'n succes. Zonder jullie zouden we dit niet kunnen doen en wij gaan keihard werken aan 100% genezing met optimale kwaliteit van leven.” 

COVID gooide roet in het eten in 2020!
Elk jaar faciliteert de VES diverse evenementen voor het goede doel onder de noemer ‘Sport for Life. In 2020 is een slecht jaar geweest voor fondsenwerving. De clubs zijn vooral gericht geweest op ‘zelf overleven’ in de COVID tijd. Met de opheffing van de meeste restricties kon de ElliptiGO tour op de valreep doorgang vinden. “Gezien de korte voorbereidingstijd van één maand mag de tour in alle opzichten een groot succes, positief en hoopvol worden genoemd”, aldus Yvonne Smits, mede-organisator en directeur van de VES.

Bekijk hieronder een impressie van de dag. Foto's gemaakt door Wim van den Hoff van Fokusz.


VESVilla JoepElliptiGOtourPrinses Maxima CentrumJuliën van der Slikke
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Vereniging Exclusieve Sportcentra (VES)

Laatste artikelen van dit bedrijf