4 march 2021

National Fitness Associations zijn het eens: samenwerking enige weg vooruit

4 march 2021
National Fitness Associations zijn het erover eens: samenwerking is de enige weg vooruit 25 nationale brancheverenigingen zijn deze week bijeengekomen voor rondetafelgesprekken bij EuropeActive. De verenigingen houden zich bezig met de toekomst van de fitnessindustrie. De Europese verenigingen werden vergezeld door vertegenwoordigers uit Rusland, Turkije, Oekraïne en Georgië. De belangengroep in de fitnessbranche onderzoekt hoe internationale samenwerking kan helpen om de sector uit de coronaperiode te leiden en het belang van een gezonde leefstijl te promoten.

Lukas Declercq, directeur EU & Public Affairs, beschreef hoe de nieuwe #BEACTIVE DAY-campagne rond het vlaggenschipevenement van de Europese Commissie, de Europese Week van de Sport, in september zal worden ontrold. De fitnesssector draagt nu al een groot aantal deelnemers voor bij de Week van de Sport. Door te focussen op een nieuwe merkidentiteit zou er meer bekendheid moeten worden gegeven aan het verhogen van het aantal deelnemers en de mogelijkheid voor nationale campagnes om meer verenigd te worden.

Herstel na COVID-19
Patrick Rijnbeek, directeur NL Actief, legde uit hoe de markt in Nederland wordt geherpositioneerd door nauwer samen te werken met mensen die leefstijl- of niet-overdraagbare ziekten hebben. Bepaalde clubs ontwikkelen nu schema's voor patiënten die afkomstig zijn van beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg en anderen door middel van zelfverwijzing die meer gespecialiseerde training nodig hebben bij fitnesstrainers en in kwaliteitsgecontroleerde clubs.

De regeling wordt ontwikkeld met de zorgverzekeringsmarkt richting een model dat in de loop van de tijd zal worden uitgebreid. NL Actief heeft gegevens en bewijs verzameld om de succesvolle ontwikkeling van de regeling te ondersteunen. Er zal een extra dimensie worden toegevoegd om mensen die herstellen van COVID-19 te helpen gezond te worden en volledig te revalideren wanneer de clubs in de nabije toekomst heropenen.

Samenwerken
De derde sessie betrof het werk van de European DataHub, een samenwerking tussen EuropeActive, 4Global, Deloitte en andere belangrijke projectpartners met de uitdaging dat gegevens en inzicht van hoge kwaliteit nodig zijn om het herstel en de groei van de Europese fitnesssector te ondersteunen. Dr. Steve Mann van 4Global legde uit dat sectoroverschrijdende partnerschappen nodig zijn om gegevens te ontsluiten die de meest impactvolle inzichten mogelijk maken en om de wetenschappelijke basis voor de toekomstige ontwikkeling van de sector op te bouwen.

Exploitanten, clubbeheersystemen, nationale verenigingen en leveranciers zullen gezamenlijk prestatie-indicatoren ontwikkelen die waarde zullen toevoegen wanneer ze als sector worden gepresenteerd, en om te wijzen op rapportage over maatschappelijke waarde om de bredere impact van de sector beter aan te tonen. De Europese DataHub zal in 2021 vier hoofdresultaten hebben - om een beter begrip te krijgen van investeringen in C19-herstel, om de deelname van de industrie en inzicht in de gezondheid te leiden, om een snelle en snelle impactanalyse en rapportagemogelijkheid te bieden en om diensten met toegevoegde waarde te creëren voor nationale verenigingen.

Ronde tafel
Andreas Paulsen, uitvoerend directeur van EuropeActive, legde uit dat de Europese DataHub een integraal onderdeel is van de strategie van EuropeActive om nieuwe adviesgroepen en het onderzoekscentrum THiNK Active samen te brengen. Hij lichtte ook de nieuwe collega van EuropeActive toe die toetrad tot het in Brussel gevestigde EU & Public Affairs-team met als doel de relaties met onze National Associations Partners te versterken.

In een reactie op de EFAF-ronde tafel op 2 maart, zei Andreas: “Deze bijeenkomst van nationale verenigingen heeft een ongelooflijke hoeveelheid kennis, ervaring en vraag naar een scherpere focus verzameld die onze sector zal helpen een positieve weg te vinden door ons herstel en toekomstige ontwikkelingen. Ik ben enorm trots dat EuropeActive dit initiatief heeft ontwikkeld dat sinds de start in april 2019 in kracht en omvang is gegroeid en nu verenigingen van buiten onze Europese regio aantrekt om het grootste evenement in zijn soort waar dan ook te worden.”
Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf