1 october 2020

7e European Health & Fitness Forum: de impact van Covid-19 en koers bepalen voor 'Horizon 2025'

1 october 2020
EuropeActive organiseerde op woensdag 30 september 2020 haar 7e jaarlijkse European Health and Fitness Forum (EHFF). Dit jaar, wegens de COVID-19-beperkingen, via een live stream uit Düsseldorf, Duitsland. Sprekers en panelleden die aan het evenement hebben bijgedragen, waren zowel on-site als virtueel aanwezig, waardoor EHFF meer mensen uit heel Europa en de wereld dan ooit tevoren kon bereiken. In lijn met het thema van dit jaar "Hoe gaan we verder?", gaven sprekers en panelleden een diepgaande analyse van de huidige situatie waarin de sector zich bevindt en identificeerden ze mogelijke scenario's en kansen voor de toekomst.

Hans-Joachim Erbel, CEO van Reed Exhibitions Duitsland en Andreas Paulsen, uitvoerend directeur van EuropeActive, verwelkomden de afgevaardigden: "Ik ben buitengewoon dankbaar voor het virtuele EHFF-programma dat de teams van EuropeActive en FIBO hebben samengesteld in deze kritieke tijd voor onze sector en de hele samenleving. en nationale associatiepartners zijn vastbesloten ervoor te zorgen dat de Europese fitness- en fysieke activiteitssector sterker dan ooit uit de turbulentie komt die wordt veroorzaakt door Covid-19. Een sterkere fitness- en fysieke activiteitssector betekent gezondere burgers - en bijgevolg een sterker en beter Europa! " , Zei Andreas Paulsen.

EuropeActive / FIBO-ambassadeur & EHFF-dagvoorzitter Herman Rutgers introduceerde het evenement door de uitdagende situatie waarin de sector zich bevindt te erkennen, maar benadrukte ook de mogelijkheden die eruit zouden kunnen voortvloeien: “Dit was een crisissituatie, en in sommige opzichten is dat nog steeds - maar waar tegenspoed is, is er gelegenheid. Nooit eerder stonden de voordelen van gezondheidsbevorderende lichaamsbeweging zo hoog in het vaandel bij iedereen. Samen kunnen we de sector vooruit helpen in de toekomst. ”

Keynotesprekers en nieuwe publicaties in de kijker
Magnus Lindkvist, trendspotter en futuroloog, verzorgde de kick-off van het forum door uit te leggen waarom de lange termijn veel gemakkelijker te voorspellen is dan de korte termijn; hoe digitalisering in de meeste bedrijfstakken verkeerd wordt geïmplementeerd en hoe de term toekomst gezien moet worden als een werkwoord in plaats van een zelfstandig naamwoord: "We zijn niet goed in toekomstgericht denken, we zijn slecht in voorspellen en gissen. Daarom zouden we moeten spreken over toekomst als activiteit als is het een alledaagse activiteit die we kunnen kneden ".

Karsten Hollasch, Partner en Head of Consumer Business bij Deloitte, nam de afgevaardigden mee door de belangrijkste bevindingen van de Covid-19 Impact Study, waarbij hij onderstreepte dat hoewel "Covid-19 een aanzienlijke impact heeft op de Europese fitnessindustrie, de sector nog steeds zijn midden- en langetermijn doelen kan halen”. Zoals Hollasch opmerkte,“maakten de meeste fitnessketens tijdens de crisis gebruik van de gelegenheid om hun digitalisering vooruit te helpen en zo hun paraatheid voor de toekomst te vergroten ”.

De belangrijkste bevindingen van het rapport werden aangevuld door de Covid-19-impactstudie in het VK, gepresenteerd door 4Global Partner Utku Toprakseven. Door gebruik te maken van analyse van consumentengedrag en voorspellende modellen, leverde de studie in samenwerking met ukactive een op bewijzen gebaseerde reeks projecties op voor het herstel van de sector en de langetermijnimpact van Covid-19 op de participatie en de sociale waarde van de sector. Hij drong aan op "betrokkenheid en behoud" in de omgang met huidige klanten en ook op "ledenwerving, ook al gaat dat nu in een langzamer tempo".

EuropeActive's Horizon 2025 
Een van de hoogtepunten van het EHFF was EuropeActive President David Stalker die de strategische visie van EuropeActive Horizon 2025 voor de komende jaren introduceerde. In zijn toespraak schetste David Stalker de belangrijkste hoofdlijnen op het gebied van gezondheid, digitaal, gemeenschap en standaarden. Onder deze hoofd thema's zal EuropeActive de sector informeren en assisteren terwijl deze uit de schaduw van Covid-19 treed, en de verbetering van de sector op langere termijn naar haar veelbelovende potentieel promoten.

EuropeActive is met Horizon 2025 "vastbesloten om de huidige uitdagende tijd te gebruiken om te inspireren om onze huidige manieren kritisch te herzien en onze sector te leiden naar een erkende centraal geplaatste positie in onze gemeenschappen in de komende jaren ”. Dit wordt een enorme uitdaging, maar ook “een geweldige inspanning, misschien wel de grootste collectieve inspanning van onze sector tot op de dag van vandaag. Het zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar geleidelijk in de komende jaren richting 2025, en met onze gezamenlijke inspanningen en creativiteit twijfel ik er niet aan dat we daar zullen komen ”. Stalker sloot zijn betoog af met een oproep tot de betrokkenheid van belanghebbenden bij het Sectoral Manifesto for EuropeActive’s Horizon 2025.

In de vroege namiddag was het woord aan FitTech Company CEO, Natalia Karbasova, die waardevolle inzichten gaf over hoe nieuwkomers op de markt de industrie ontwrichten en de behoefte aan traditionele sportscholen en niet-aangesloten hardwareleveranciers om hun bedrijfsmodellen bij te werken naar het huidige scenario. Zoals Karbasova het omschreef: "Covid-19 heeft de voorkeuren van de consument naar meer flexibiliteit, thuistraining en digitale gemeenschap aanzienlijk veranderd" en daarom moeten sportscholen zich aanpassen door "hun waarom te heroverwegen en meer gedifferentieerde producten aan te bieden."

Paneldiscussie: Hoe gaan we verder vanaf hier?
Dagvoorzitter Herman Rutgers leidde de panelsessie waarin Humphrey Cobbold (CEO PureGym), Cecilie Elde (CFO SATS) en Stefan Tilk (CEO Anytime Fitness Duitsland) het publiek op de hoogte brachten van hoe de afgelopen maanden zijn geweest, wat de huidige stand van zaken is na de impact van Covid-19 en wat hun mening is over de toekomst van de Europese markt voor fitness en lichaamsbeweging. Ze leverden ook waardevolle inzichten op over de veranderende demografie in clubs, de rol van digitale disruptors en tussenpersonen, digitalisering en het belang van een sterk digitaal aanbod.

EuropeActive's nieuwe publicatie: "Horizon 2030"
Oprichter en president van Technogym Nerio Alessandri en Herman Rutgers presenteerden officieel "Horizon 2030", de nieuwe publicatie van EuropeActive vol ideeën en praktische tips voor managers over hoe om te gaan met de onverwachte veranderingen waarmee hun bedrijf te maken krijgt. Het boek bestaat uit 16 hoofdstukken verdeeld in twee delen. Deel 1 behandelt de fundamentele en brede ontwikkelingen voor de toekomst, terwijl deel 2 bestaat uit bijdragen en enkele best practices en mogelijke groeiscenario's richting 2030 met betrekking tot de operationele kant van de fitnesssector.

De dag werd afgesloten met een vraag- en antwoordsessie met René Moos, CEO van Basic-Fit International, georganiseerd door Karsten Hollasch van Deloitte, waarin hij uitlegde hoe operators zoals Basic-Fit deze ongekende tijden hebben doorstaan ??door middel van investeringen in digitalisering, gegevensbeheer en controlemaatregelen om mensen veilig te houden in fitness clubs. Hij onderstreepte ook het belang van "investeren in brancheverenigingen" om het profiel van de fitnesssector voor beleidsmakers en besluitvormers te vergroten.

Dagvoorzitter Herman Rutgers rondde het evenement af door te zeggen dat de fitnesssector “een kracht ten goede is met geweldige protocollen en veilige plekken om te trainen. Wij zijn niet het probleem, maar een sterk onderdeel van de oplossing ”. En wat de veranderingen in de branche betreft, hij eindigde met een hoge noot: “We hebben geweldige ondernemers in onze sector die hun bedrijfsmodellen zullen aanpassen aan de veranderende behoeften van de nieuwe consument; Ik vertrouw erop dat de nieuwe publicatie van EuropeActive "Horizon 2030" hiervoor een grote inspiratie zal zijn ".

Bekijk hier alle recente publicaties van EuropeActive

 
EuropeActiveEuropean Health & Fitness ForumCoronavirus
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Europe Active

Laatste artikelen van dit bedrijf