3 jaar geleden

NL Actief vraagt om steunpakket van 140 miljoen voor fitnessbranche

3 jaar geleden

Om de fitnessbranche een stimulans te geven in coronatijd heeft branchevereniging NL Actief een steunpakket van 140 miljoen euro aangevraagd bij de overheid. Dat liet NL Actief-directeur Ronald Wouters weten in een interview met BNR Nieuwsradio.

De branchevereniging zegt dat een financiële impuls noodzakelijk is omdat volgens hun onderzoek 70 procent van de fitnessondernemers onzeker over zijn toekomst. In de afgelopen periode hebben ongeveer 640.000 mensen hun abonnement opgezegd. "De sportscholen staan er niet best voor, als gevolg van de gedwongen sluiting van maart tot en met juni", aldus Wouters.

Sportscholen zijn grotendeels afhankelijk van lidmaatschappen. Tijdens de sluiting van sportscholen kregen leden de vraag om zij bereid waren om door te betalen, waarna de scholen die later zouden gaan compenseren. Voor de TVL-steunmaatregel heb je 30 procent omzetderving nodig. Compensatie is echter geen omzet, maar een lening, waardoor ondernemers later weer in de problemen komen. Zo'n dertig procent van de leden heeft hun lidmaatschap opgezegd, blijkt uit onderzoek.

Beluister hier het interview met Ronald Wouters bij BNR Nieuwsradio

Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf