7 may 2020

Wouters: "Ondernemers worden richting de afgrond geduwd"

7 may 2020

Ronald Wouters, directeur van NL Actief, noemt het kabinetsbesluit om fitnesscentra pas weer per 1 september te openen onacceptabel. "We hebben er met verontwaardiging en ongeloof kennis van genomen. Niet alleen van de inhoud van het besluit, maar ook over de wijze waarop het tot stand is gekomen", zegt hij bij NOS Radio 1 Journaal.

NL Actief kwam als een van de eerste brancheverenigingen in het bedrijfsleven met een protocol voor heropening in een anderhalvemetereconomie. "Dat protocol was ook goedgekeurd. Ondernemers zijn aan de slag gegaan om zich voor te bereiden. We hadden de indruk dat wij als eersten zouden opengaan. Maar nu staan we aan het eind van het rijtje", aldus Wouters.

Het kabinet stelt als belangrijkste reden om fitnesscentra nog niet te heropenen dat bij transpireren het coronavirus sneller wordt verspreid. Wouters ziet oplossingen. "Ik kan je ook een prima work-out geven waarbij je niet zweet, die goed is voor je vitaliteit en waar je ook nog gelukkig van wordt. En dan kan ik je buiten eventueel laten zweten, als dat het punt is."

Fitnessclubs in Duitsland mogen al open en in België heropenen centra over ruim een maand. In Nederland mogen revalidatiecentra inmiddels wel open gaan. "En daar gebeurt exact hetzelfde als in een sportschool. Er is apparatuur, er zijn professionals. Je mag straks wel gaan revalideren, en dan doe je eigenlijk hetzelfde als in een fitnessclub of sportschool, met ons protocol."

NL Actief gaat volgens Wouters weer in gesprek met minister Van Rijn. "Ondernemers worden richting de afgrond geduwd. Deze bedrijven kunnen niet tot september dicht blijven. Dat is niet goed voor bedrijven, niet goed voor het personeel en ook niet voor de drie miljoen mensen die gebruik van maken van onze kennis en faciliteiten", besluit de directeur van NL Actief.

Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf