2 maanden geleden

Fitness.be gaat voor heropening fitnesscentra vanaf 11 mei en PT outdoor vanaf 4 mei

2 maanden geleden
In ons land is er maar één zekerheid meer… dat niks zeker is. Experten flaneren tussen adviseren en commanderen, regeringsleiders zijn bang geworden van hun eigen schaduw. We kunnen niet langer blijven hopen en rekenen op begrip.

Dat laatste was er net zoals solidariteit, de voorbije weken bij iedereen ten volle aanwezig, maar we hebben nood aan beslissingen. Willen we halsoverkop terug de deuren opensmijten en de volksgezondheid in gevaar brengen. Natuurlijk niet… integendeel. Middenstanders en ondernemers zijn dit sowieso niet. Het zijn dragers van onze economie. En wij als sector zijn nog veel meer. We spelen zulk een belangrijke rol in preventieve gezondheidszorg, in versterking van immuniteit en weerbaarheid. In sociaal, fysiek en mentaal welzijn.

Als er één sector zou moeten heropenen, dan is het de onze.

We hebben een duidelijk sectorprotocol klaarliggen waarin een sterke basis wordt gelegd voor veiligheid. Alle hygiëne en social distancing maatregelen worden in acht genomen. We zijn er klaar voor.. en onze klanten ook.

We gaan ze minder talrijk en slechts gefaseerd kunnen ontvangen, maar we willen onze rol snel terug opnemen. Wat kan daar op tegen zijn?

Als we de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad letterlijk nemen dan moet PT mogelijk zijn vanaf 4 mei. Outdoor, met maximum 2 personen en met inachtneming van voldoende fysieke afstand. Als alle handelszaken, onder strenge voorwaarden, ongeacht de grootte of het type winkel vanaf 11 mei mogen heropenen, dan zijn we daar ook bij.

Je zou denken dat deze opsomming moeilijk anders kan worden geïnterpreteerd, maar de ‘sport’sector denkt daar anders over. Zij schuiven de heropening van indoorsporten ver vooruit. Ze maken deel uit van een subadviesgroep binnen GEES (groep experten die de exit voorbereiden) en hun exitplan heeft voor verwarring gezorgd. Wij doen er alles aan om dit te ontkrachten.

We gaan voor heropening op 11 mei. Die verduidelijking hebben we gevraagd, krijgen we die niet, dan gaan we daar protest tegen aantekenen. We zijn geen ‘erkende sportclubs’ binnen de traditionele sportsector. We zijn handelaars, ondernemers die naast onze bijdrage aan de economie en het overheidsbudget nog een belangrijke rol spelen in de preventieve gezondheidszorg.

Vandaag nog staat in de krant dat de lockdown 1 op 2 mensen bang of depressief maakt. Wij staan klaar om te werken aan de weerbaarheid en de gezondheid van onze klanten.

Woensdag 29 april is er een nieuwe Nationale Veiligheidsraad. We rekenen op duidelijkheid voor 11 mei. 
 
heropeningprotocolCoronavirus
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Fitness.be

Laatste artikelen van dit bedrijf