3 jaar geleden

Manifest NL Actief: Waarom fitnesscentra weer open zouden mogen en kunnen

3 jaar geleden
NL Actief heeft afgelopen dinsdag met teleurstelling het besluit van de regering vernomen dat sport- en beweegbedrijven voorlopig nog niet de deuren mag openen, schrijft de branchevereniging op haar website. Om de betrokken beleidsmakers nogmaals te overtuigen dat de sector het veilig en verantwoord sporten kan borgen - ook in de huidige tijd - heeft de branchevereniging een Manifest opgesteld, mede namens 1000 bedrijven en locaties die bij NL Actief zijn aangesloten.
  1. Nederland heeft een fijnmazig netwerk van zo’n 4000 ondernemende sport- en beweegbedrijven en locaties, groot en klein. Leden en medewerkers van deze bedrijven wonen gemiddeld binnen een straal van 2 kilometer. Er is dan ook amper sprake van verplaatsingen, en al helemaal niet via het openbaar vervoer.
  2. NL Actief heeft voor de fitnessbranche een goed onderbouwd protocol verantwoord sporten opgesteld en ingediend. Het protocol wordt breed gedragen door de ondernemers in de branche.
  3. In de sport- en beweegbedrijven werken bevlogen professionals die gewend zijn om professioneel instructie te geven en om mensen verantwoord te laten sporten en bewegen, ook als wordt gevraagd om bij oefeningen de luchtverplaatsing te minimaliseren.
  4. Aan de sport- en beweegbedrijven worden altijd al hoge eisen gesteld als het gaat om veiligheid en hygiëne.
  5. De sport- en beweegbedrijven werken met (geautomatiseerde) systemen waardoor zij te allen tijde het aantal bezoekers kunnen beheersen en monitoren, dus van ‘teveel bemensing’ binnen het kader van de 1,5 meter maatregelen zal geen sprake zijn.
  6. De sport- en beweegbedrijven zijn qua oppervlakte groot genoeg om probleemloos overal voldoende afstand tot elkaar (sporters onderling en tussen sporters en instructeurs) te kunnen houden en handhaven. Met bijvoorbeeld vlakken op de vloer en andere vormen van afzetting of duiding wordt dit duidelijk gevisualiseerd.
  7. Om te kunnen sporten en bewegen in een fitnessclub is géén fysiek contact nodig.
  8. Sport- en beweegbedrijven hebben veel aandacht voor een kwalitatief goed ‘luchtklimaat’ in hun centrum, en kunnen daarin kwalitatief opschalen als de regels worden aangescherpt.
  9. Onze branche biedt georganiseerde activiteiten indoor én in de openbare ruimte aan, zoals personal training, bootcampen of wandelen, waarbij probleemloos voldoende afstand tot elkaar kan worden gehouden.
  10. De ondernemende sport- en beweegbedrijven zetten zich iedere dag in voor de fitheid, vitaliteit en fysieke en mentale gezondheid van meer dan 3 miljoen Nederlanders - jong en oud - die lid zijn. Ook mensen met een aandoening behoren tot onze doelgroep. Wij werken samen met onder meer de Hersenstichting en ReumaNederland. Wij zijn een onderdeel van de oplossing om mensen gezonder te laten leven en meer weerstand te laten opbouwen! Uiteraard binnen de maatregelen die in het protocol verantwoord sporten staan beschreven.

Je kunt het Manifest hier downloaden 


heropeningprotocol
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf