2 maanden geleden

NL Actief: 'Ons protocol wordt op dit moment beoordeeld'

2 maanden geleden
Premier Mark Rutte gaf dinsdagavond namens het kabinet duidelijkheid over de ruimte die wij, als burgers, voorlopig krijgen in de zogenaamde anderhalvemetersamenleving. Die ruimte ontstaat vooralsnog vooral voor kinderen en jongeren. Het Outbreak Management Team (OMT) heeft het kabinet geadviseerd om de sport- en beweegbedrijven, de fitness-sector, vooralsnog niet open te laten gaan. Het kabinet heeft dat advies overgenomen.

Branchevereniging NL Actief is teleurgesteld, is te lezen in een nieuwsbrief. 'We betreuren het besluit om fitness in zijn geheel niet 'intelligent' te openen. We hebben de voorbije weken, mede op basis van jullie input, een goed onderbouwd protocol verantwoord sporten voor de sector fitness opgesteld en ingediend bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Met als uitgangspunt: zo snel mogelijk onder maatregelen weer open en passend bij de anderhalvemetersamenleving.'

'We zijn ervan overtuigd dat ook in de anderhalvemetersamenleving onze branche op een veilige en professionele manier een bijdrage kan leveren aan een gezonde(re) leefstijl. Waarbij overigens ook dan een steunpakket ter compensatie van de inkomstenderving door de anderhalvemetermaatregelen voor onze sector nog steeds nodig is', aldus NL Actief.
 
Beoordeling
Over drie weken, medio mei, zal het kabinet de maatregelen opnieuw heroverwegen. 'De periode tot medio mei zullen wij als NL Actief benutten om te blijven lobbyen voor een 'intelligente' open-up volgens ons protocol en te blijven pleiten voor een financieel steunpakket, ook als we weer onder voorwaarden open mogen. Het geeft ons ook de tijd om samen met jullie verder te blijven werken aan een gedegen voorbereiding om weer open te gaan en het product te bieden dat de samenleving van ons kent en verwacht: veilig, professioneel en met plezier werk maken van vitaliteit, fitheid, gezondheid en leefstijl. Door betrokken professionals met verstand van zaken en gevoel voor mensen. We rekenen erop dat we ook de komende weken uw support, feedback en inbreng mogen blijven ontvangen. De praktijk leert dat we als branche samen en goed georganiseerd het meeste voor elkaar krijgen', schrijft de branchevereniging.
 
NL Actief blijft de achterban informeren door met kennispartners te verschijnen in webinars, door binnenkort te starten met een NL Actief talkshow en door digitaal informatie beschikbaar te stellen. 'Inmiddels is duidelijk dat ons protocol op dit moment 'beoordeeld' wordt. Bij goedkeuring en/of aanpassing laten we dat direct aan jullie weten. We hebben in de afgelopen periode veel vragen en feedback ontvangen. Voor én met jullie werken we hard aan het mogelijk maken van de intelligente opening van onze fitnessbedrijven.'
NLActiefCoronavirusprotocolheropening
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf