4 jaar geleden

NL Actief voert digitaal examineren versneld in voor fitnessprofessionals in opleiding

4 jaar geleden
De coronacrisis en de ingrijpende maatregelen van het kabinet hebben ook invloed op de fitnessprofessionals in opleiding die de komende periode examen doen. Tot 1 juni is het namelijk niet mogelijk om in grote groepen bijeen te komen. NL Actief heeft daarom besloten om de invoering van het digitaal examineren versneld in te voeren. De implementatie stond voor de tweede helft van dit jaar gepland, maar wordt nu naar voren gehaald.

Theorie-examen
Alle NL Actief theorie-examens worden in mei en juni online afgenomen. De cursisten nemen thuis online plaats in een afgeschermde ruimte waar ze het theorie-examen Fitnesstrainer A of Fitnesstrainer B doen.

Praktijkexamen
Ook de organisatie van het praktijkexamen zal worden aangepast aan de huidige corona-situatie. Sportlocaties zijn gesloten, waardoor er geen accommodaties beschikbaar zijn voor de eindexamens. De opleidingscommissie heeft in overleg besloten dat de opleiders de cursisten de gelegenheid geven via alternatieve constructies het praktijkexamen af te nemen in de buitenlucht en/of online. De beoordelingsprotocollen blijven nagenoeg intact. Besloten is de lesgeefsitiuatie aan te passen naar een 1:1 situatie in plaats van 1:4.

Stage/portfolio
Het onderdeel stage/portfolio wordt eveneens aangepast aan de huidige mogelijkheden binnen de kaders van de veiligheidsmaatregelen van het RIVM. Opleiders geven hun cursisten de opdracht om online coaching en/of training te verzorgen binnen het stageproject.

Met dit aangepaste examenprotocol nemen alle betrokken partijen verantwoordelijkheid om de kwaliteit van de examens te waarborgen. Alle cursisten krijgen in de loop van april meer informatie via de opleiders.


NL Actief beheert de branchediploma’s en bijbehorende examens voor fitnessprofessionals in Nederland. Jaarlijks nemen ruim 4.000 fitnessprofessionals in opleiding deel aan het NL Actief examen.


Bron: E-zine NL Actief
Bedrijf

NL Actief

Laatste artikelen van dit bedrijf