6 maanden geleden

Zo gaat de fitnessbranche om met de coronacrisis, deel 1: John van Heel

6 maanden geleden
Er is vrijwel niemand op de wereld die niet te maken heeft met gevolgen van de coronacrisis, ook de fitnessbranche wordt hard getroffen. Clubs moesten hun deuren sluiten en sporten in grote groepen is vanwege besmettingsgevaar niet gewenst. Hoe gaat de fitnessbranche om met de crisis en de maatregelen tegen de verspreiding van het virus? Wij maakten een rondje langs de velden. Deel 1: John van Heel van EFAA Opleidingen en Life Style Vitae leefstijlclub.
 
“We hebben met een nieuwe realiteit te maken. De wereld is op z’n kop gezet en we moeten nu heel creatief zijn en in oplossingen denken om met deze crisis om te gaan. Dat moeten we echt met z’n allen doen. Als persoon, team, branche en maatschappij. Als ondernemer krijg je te maken met leden die niet meer aan hun betalingen kunnen of willen voldoen, maar je moet ook zelf jouw kostenposten betalen, zoals de huur van het pand, leasekosten, personeelskosten, enz", aldus Van Heel.

"De maatregelen van de overheid zijn voor de korte termijn goed, maar hoe gaat het daarna? Ik hoor ook de verhalen over groepsimmuniteit en een buffer opbouwen. Ik denk: waarom laten ze gezonde mensen die al veel sporten niet buiten sporten, dat zijn de mensen met de hoogste weerstand? Dan krijgen misschien meer mensen het virus, maar zij zullen er goed doorheen komen omdat ze fit en sterk zijn. Dan kun je een buffer opbouwen. Dit is misschien wat voor NL Actief om voor te leggen bij VWS/RIVM? Bij een gehele lock down dreigt nog grotere inactiviteit en dat leidt weer tot andere fysieke klachten, verminderde weerstand en achteruitgang. Daarom helpen we onze leden met een Workout of the day, Tip of the day, livestream lessen, thuis oefen schema’s, gratis Bewegen als medicijn, online programma en thuis webvideo oefeningen (dat bieden we vanaf vandaag ook gratis aan bij onze Nieuwe Gezondheid steunpunten), uitlenen van materialen, enz."

"Tegelijkertijd is het tijd voor groot onderhoud in het pand, om straks spik en span weer open te gaan. Wel tof om te zien hoe we dit als team maximaal aanpakken, het verbindt ook op de een of andere manier. We willen op afstand onze kennis delen, motiveren en inspireren. Als je een hoog serviceniveau hebt en je biedt de leden veel alternatieven, dan krijg je daar loyaliteit voor terug. Maar aan die loyaliteit van klanten en leden zitten ook grenzen. Hopelijk duurt deze situatie niet heel veel langer dan 6 april, of komt er compensatie, waar NL Actief zich voor inzet. Anders ben ik bang dat het heel veel partijen in onze branche de kop kan gaan kosten. Maar we gaan uit van een positieve uitkomst en blijven ons onverstoord inzetten om Nederland actief en gezond te houden, zeker in deze bizarre tijden.”
Coronavirusdagboek
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

EFAA

Laatste artikelen van dit bedrijf