6 maanden geleden

Start2Move intensiveert samenwerking voor Fitnesstrainer Oncologie

Fleur Zwetsloot
Redacteur
6 maanden geleden

Een aantal maanden geleden is er een samenwerking ontstaan tussen Michel Meijers (eigenaar en auteur van de cursus Fitnesstrainer Oncologie) en Start2Move. Recent is de samenwerking geïntensiveerd, waardoor de cursus aan een nog grotere groep trainers en beweegprofessionals aangeboden kan worden. Doordat het aantal diagnoses kanker jaarlijks toeneemt, is dit een stap in de goede richting waarbij we een nog groter deel van de doelgroep kunnen aanspreken.

De afgelopen 2 jaar heeft Michel met veel passie en bevlogenheid een mooie stap mogen maken om de sportbegeleiding voor kankersurvivors te verbeteren. In deze periode is de cursus Fitnesstrainer Oncologie uitgegroeid tot een specialisatie voor huidige fitnessprofessionals. ‘Ik ben op een punt gekomen waarbij ik nog meer moet samenwerken om een grotere groep kankersurvivors van sportbegeleiding te kunnen voorzien. Dit kan ik niet alleen en daarvoor moet je samenwerken’, aldus Michel Meijers. 

De cursus Fitnesstrainer Oncologie zorgt ervoor dat fitness- en sportprofessionals de zorgsector kunnen ondersteunen met het trainen en begeleiden van kankersurvivors. Daarnaast kan de Fitnesstrainer Oncologie bestaande zorgprofessionals, zoals bijvoorbeeld de fysiotherapeut, hulp bieden bij de begeleiding tijdens het traject van behandeling of vorens een operatie. Training zorgt voor een beter en sneller herstel, waarbij een patiënt een operatie mogelijk ‘fitter’ kan doorstaan en waardoor herstel wordt bespoedigd. 

Het is helaas een bekend gegeven dat er jaarlijks circa 118.000 nieuwe diagnoses worden gesteld. Ieder uur krijgen 13 mensen de diagnose kanker. De vraag naar professionals met de juiste achtergrond is groot, dit beamen ook de medisch specialisten. Naast Michel Meijers, is Prof. Dr. Anne May met een team van het UMC Utrecht betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van de cursus Fitnesstrainer Oncologie. Prof. Dr. Anne May is momenteel hoofd van de afdeling Epidemiologie en werkt als hoogleraar Klinische Epidemiologie van het leven met en na kanker. Samen met een team van onderzoekers werken zij aan het OncoFITness project, waarbij ze nog meer trainers en sportscholen van kennis omtrent bewegen en oncologie willen voorzien. Dit doen wij samen door zoveel mogelijk trainers op te leiden tot Fitnesstrainer Oncologie.

 

Michel Looije (directeur Start2Move) vindt het een waardevol gegeven dat de fitnessbranche, onder andere met de cursus Fitnesstrainer Oncologie, maatschappelijk nog meer bijdrage kan leveren. De gezamenlijke doelstelling van Michel Meijers en Michel Looije is dan ook om zoveel mogelijk professionals op te leiden, zodat kankersurvivors geholpen kunnen worden.

Meer informatie over Fitnesstrainer Oncologie

 

fitnesstrainer oncologie
Gerelateerde artikelen
Auteur

Fleur Zwetsloot

Bedrijf

Start2Move

Laatste artikelen van dit bedrijf