4 jaar geleden

Achtste Olympische ervaring voor Technogym

4 jaar geleden
Technogym officiële leverancier Olympische Spelen en Paralympische Spelen Tokio 2020

De Olympische Spelen Tokio 2020 heeft Technogym gekozen als de officiële en exclusieve leverancier van fitnessapparatuur en digitale technologieën ter voorbereiding voor de atleten. 


"Technogym staat internationaal bekend als toonaangevend bedrijf op het gebied van topsporttrainingen, revalidatie en wellness. Tokio 2020 is voor hen de achtste olympische ervaring na Sydney 2000, Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008, London 2012, Rio 2016 en Pyeongchang 2018. In Tokio voorziet Technogym 30 trainingscentra voor atleten van apparatuur, zowel voorafgaand als tijdens de Olympische Spelen. De voornaamste centra zijn gelokaliseerd in het Olympisch en Paralympisch Dorp. Bij andere trainingscentra op aanvullende wedstrijdlocaties wordt een breed assortiment aan apparatuur geplaatst. Alle apparaten zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de voorbereidingsbehoeftes van de topatleten in verschillende disciplines.

In totaal worden er rond de 1.200 fitnessapparaten beschikbaar gesteld voor 15.000 atleten verdeeld tussen olympische en paralympische atleten uit 200 verschillende landen die deelnemen aan 33 verschillende disciplines. Daarnaast voorziet Technogym in een team van professionele sporttrainers die de atleten bijstaan en een team voor alle gerelateerde diensten (inrichting van de fitnessruimten, installeren en technische dienst).



SKILL LINE en Mywellness
De atleten hebben de mogelijkheid om te trainen met een selectie van de beste en meest innovatieve producten die alle trainingsgebieden omvatten. Zowel cardiotraining, krachttraining en functionele training. Alle Technogym-apparatuur is volledig uitgerust met de Mywellness cloud. Het digitale platform van Technogym waarmee atleten hun persoonlijke trainingsprogramma’s kunnen volgen op de fitnessapparaten zelf en via hun smartphone. De geavanceerde oplossing die Technogym meeneemt naar Tokio is alle producten van SKILL LINE. SKILL LINE is tot stand gekomen door Technogyms jarenlange ervaring als officiële leverancier van de laatste zeven Olympische Spelen en de beste atleten ter wereld. ”
 
Over de samenwerking
Nerio Alessandri, president en oprichter van Technogym zegt: “Wij zijn heel trots dat we voor de achtste keer gekozen zijn als officiële leverancier van de Olympische Spelen. Bij Technogym werken we elke dag aan het creëren van innovatieve producten en digitale technologieën die atleten over de hele wereld bijstaan in het behalen van hun doelen. Deze belangrijke vertegenwoordiging is niet alleen een overwinning voor Technogym, ook voor het hele ‘Made in Italy’-systeem.”

Yoshiro Mori, president van de Olympische Spelen in Tokio 2020: “Technogym wordt de officiële leverancier van fitnessapparatuur in Tokio. Het merk heeft de afgelopen zeven Olympische Spelen fitnessapparatuur geleverd aan alle trainings- en wedstrijdlocaties. Samen met Technogym bouwen wij de beste trainingscentra zodat de atleten tijdens Tokio 2020 topprestaties kunnen leveren.” 

Andere partners van Technogym
Partners van Technogym zijn onder meer de belangrijkste Europese voetbalclubs, zoals Real Madrid, Juventus, Milaan, Inter en Paris Saint Germain, de Italiaanse en Braziliaanse nationale teams, de Ferrari- en McLaren-teams in de Formule 1, de US Tennis Federation en de gerenommeerde PGA Golf Tour.

 
Bedrijf

Technogym

Laatste artikelen van dit bedrijf