14 april 2018

Revolutionair: Halo Fitness Cloud koppelt alles op één digitaal online platform

14 april 2018
De digitaliseringsslag slaat ook volop toe in de fitnesswereld. Met de Halo Fitness Cloud brengt Life Fitness de connectiviteit en technologie die we kennen van onze smartphones de fitness-sector in. De Halo Fitness Cloud is dé plek waar het vanaf nu allemaal gebeurt. Het opent zowel voor de sporter als de fitnesondernemer veel nieuwe deuren! 

Tekst: Niek Arts

De revolutionaire Halo Fitness Cloud werd tijdens FIBO 2018 aan de Europese markt gepresenteerd. De reacties op de nieuwe software en de online omgeving zijn overweldigend. We lichten alvast een tipje van de voordelen op. Het draait allemaal om het slim inzetten van (leden)data.

Als fitnessondernemer kun je nu vanuit de cloud efficiënt de dagelijkse gang van zaken in de onderneming managen. Het vergroot de betrokkenheid en positieve trainingsbeleving van de leden. En het versterkt de inzet van ledendata in de fitnessomgeving én daarbuiten. Er is een open koppeling met méér dan honderd apps, zoals Strava en Runkeeper.

De digitale Life Fitness-visie
De lancering van de Halo Fitness Cloud is het eerste grote resultaat van de nieuwe digitale visie die Life Fitness heeft omarmd. Deze visie vraagt om een andere manier van werken van Life Fitness. Via een vernuftig programma brengen ze innovatieve digitale ontwikkelingen de fitnesswereld in. Speciaal hiervoor is de Digital Ventures Group (DVG) opgericht. Waarmee Life Fitness volop investeert en samenwerkt met veelbelovende ICT-startups. De knapste ICTkoppen werken binnen DVG samen met de specialisten van Life Fitness. Alles met het doel om de digitale wereld specifiek voor de fitnessbranche te openen en verder te ontwikkelen.

“Ons gezamenlijke doel is het versnellen van technologische toepassingen en innovaties binnen de wereldwijde fitnessindustrie. De fitnessbranche staat op een belangrijk veranderpunt waarbij technologie steeds meer bepalend wordt door de wijze waarop bedrijven de fitnessbeleving vermarkten en evalueren. Zo zijn er partnerships op het gebied van VR-software, cloud-oplossingen en tracking-software”, aldus Thomas Hoeven, sales director Benelux.

Halo Fitness Cloud
De Halo Fitness Cloud is in het derde kwartaal van dit jaar ook beschikbaar voor Life Fitnessklanten in de Benelux. Maar wat is er nu zo revolutionair aan deze cloud-oplossing? We spraken hierover op FIBO met marketing manager Harry Damen van Life Fitness. “Het unieke aan dit online platform is dat het alles binnen de sportschool en daarbuiten met elkaar verbindt in de cloud. Via het online platform worden de leden persoonlijk begeleid in hun eigen fitness journey. Via de bijhorende app ontvangen zij gepersonaliseerde tips, trainingsschema’s en adviezen. Ook kunnen ze eenvoudig trainingen inplannen en communiceren met de trainer.”

Voor ondernemers heeft de Halo Fitness Cloud nog veel meer in petto. Afhankelijk van welk plan (module) ze kiezen, maken ze grote stappen in hun bedrijfsvoering, ledenmarketing, datagebruik én ledenbehoud. Damen: “De digitale ontwikkelingen en de implementatie daarvan in de Halo Fitness Cloud gaan snel. Binnen de DVG zijn ze met veel interessante oplossingen en toepassingen bezig, die ons ook steeds opnieuw verrassen. Zo revolutionair is het!”

Digitale oplossingen voor de fitnessondernemer
Tijdens FIBO is de nieuwe software volop uitgeprobeerd door vakgenoten. Harry Damen liet ons daar de zeer gebruiksvriendelijke software zelf ervaren. Opvallend is dat de software oplossingsgericht werkt, afhankelijk van je ondernemerswensen. Want door middel van het gebruik van verschillende plannen (modules) pas je de Halo Fitness Cloud aan je eigen onderneming aan. Damen: “De basis is het ‘standard plan’. Dat heeft betrekking op verschillende bedrijfsonderdelen: je Life Fitness-apparatuur digitaal volgen, het vertelt hoe intensief de apparatuur wordt gebruikt; ideaal voor onderhoud. En als laatste geeft het je eigen medewerkers interessante inzichten.”

Met de aanvullende plannen (modules) gaat het echt interessant worden, de leden krijgen toegang tot de op maat te ‘branden’ app. Met de app kunnen zij direct communiceren met de sportschool en de trainer. Damen: “Ideaal voor de ondernemer. Het tweede plan heet ‘core plan’. Hiermee krijg je inzicht in de gebruiksdata van leden. Zo weet je welke leden volop bij je sporten en wie minder. Hier kun je dan actief (marketing)actie op ondernemen. Met het ‘train plan’ breng je de digitale mogelijkheden naar een nieuw niveau. Van het opstellen van de lesroosters tot het aanbieden van trainingen aan individuele leden, het gaat nu allemaal via de app. Het meest uitgebreid is het ‘engage plan’, waarmee je direct gerichte marketing toepast vanuit de software, bijvoorbeeld via mailings. De juiste interpretatie van de ledendata is hierbij doorslaggevend.”

Het houdt niet op
Voor het optimaal managen van je fitnessonderneming en om je leden ook buiten de sportschool te bereiken zijn er twee losse plans: de ‘retain’ en de ‘job tracker’. Daarnaast is het mogelijk om de digitale omgeving helemaal van jouw brand te voorzien. Damen: “Vooral de mogelijkheden in het ‘retain plan’ zijn ongekend, waarbij de ledendata volop worden toegepast. Je weet precies welk lid waar in de sportschool sport. Door de koppeling met andere apps weet je ook waar de leden buiten de sportschool sporten. Bijvoorbeeld wanneer en waar ze buiten de club fietsen of hardlopen. Dit zie je overzichtelijk in een heatmap. Hier kun je dan gericht actie op ondernemen. De ‘job tracker’ is een plan voor de bedrijfsmatige kant van de fitnessonderneming. Het managet het onderhoudsprogramma, verdeelt taken over het personeel en werkt als personeelsplanningstool. Allemaal aangestuurd vanuit de data-informatie.”

De mogelijkheden met de Halo Fitness Cloud lijken eindeloos. Zeker omdat het digitale platform steeds verder wordt uitgebouwd. Gekoppeld aan de software levert Life Fitness een goed ondersteuningspakket, waarmee iedere ondernemer de unieke voordelen van de software zijn fitnessonderneming binnenhaalt.

Voor meer informatie: lifefitness.nl
Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf