5 jaar geleden

Halo Fitness Cloud is nu beschikbaar in de Benelux

5 jaar geleden
Zet nu de allesomvattende digitale stap met je fitnesscentrum

Fitnessondernemer, hoe goed ken je je leden echt? Die vraag stellen steeds meer ondernemers zichzelf. Weet je bijvoorbeeld waar ze nog meer sporten buiten je fitnesscentrum? Wanneer ze op welk toestel sporten en aan welke groepsles ze deelnemen? Of nog interessanter: aan welke sportieve uitdaging ze echt behoefte hebben? Life Fitness geeft je die antwoorden nu met het onlineplatform Halo Fitness Cloud.


Door: Niek Arts

Met uitgebreide tools van dit krachtige digitale informatiesysteem manage je alledaagse zaken snel en makkelijk. Met Halo Fitness Cloud haal je meer uit de contacten met sporters. Je krijgt direct inzicht in waar de leden écht behoefte aan hebben en waar de mogelijke ‘pijnpunten’ binnen de bedrijfsvoering liggen. Benieuwd naar de Halo Fitness Cloud? Life Fitness verzorgt graag een op maat samengestelde demonstratie bij jou in de sportschool.

Halo Fitness Cloud
Na succesvolle lanceringen in Amerika, Engeland en Duitsland tijdens FIBO, is de revolutionaire software nu ook in de Benelux beschikbaar. Marketingmanager Harry Damen vertelt: “Ons belangrijkste doel is het helpen oplossen van de hedendaagse uitdagingen van de fitnessondernemer. Zo ondersteunt de Halo Fitness Cloud bij: nieuwe leden aantrekken, leden behouden, meer omzet uit je leden halen en het verder optimaliseren van de bedrijfsvoering.”

“De leden ervaren veel gemak van de bijbehorende ledenapp. Ze kunnen zich direct inschrijven voor groepslessen, trainingsschema’s raadplegen en communiceren met de trainer. De informatie wordt op ledenniveau gebundeld, waardoor de trainers snel de juiste ledeninformatie vinden en persoonlijk kunnen begeleiden. Zo verbinden we met de Halo Fitness Cloud de wereld van fitness steeds meer.”

Eén uniek platform
Je krijgt één platform in de cloud, dat je voor je hele fitnesscentrum gebruikt: voor de bedrijfsvoering, het ledenbehoud, de communicatie en zelfs de marketing. Harry: “Het slim verzamelen en interpreteren van de ledendata is hierbij essentieel, zowel binnen als buiten de vier muren van het fitnesscentrum. Hierbij blijft de fitnessondernemer de eigenaar van de ledendata. Met één druk op de knop kun je die data zelf vermarkten. Hierin zijn wij uniek. Dit past binnen de open source gedachte achter Halo Fitness Cloud. Ons platform is met alle fitnessapparatuur te koppelen, je hoeft dus niet Life Fitness-apparatuur te hebben staan.”

“Verder koppel je eenvoudig andere fitnessapps die leden gebruiken aan het platform, waaronder sportapps als Nike Running en Runkeeper, en voedingsapps als MyFitnessPal. Zo combineer je de data van leden en bied je nog beter die toegevoegde sportwaarde. Je weet nu namelijk ook wat ze qua voeding en sporten buiten het fitnesscentrum doen. Je ziet bijvoorbeeld met de outdooractiviteitenkaart waar de leden buiten de sportschool trainen. Er zijn al koppelingen met meer dan 100 fitnessapps, en dit worden er alleen maar meer.”

Halo Fitness Cloud in de praktijk
Op FIBO 2018 was er veel interesse. Bezoekers waren vooral benieuwd naar de toegevoegde waarde in de praktijk. Harry: “Het mooie van Halo Fitness Cloud is dat je het op maat samenstelt. Voor iedere ondernemersuitdaging bieden we zo een unieke oplossing. Leidend hierin is de vraag die de ondernemer bezighoudt. Neem bijvoorbeeld de ‘bedrijfsvoering optimaliseren’. Omdat in het fitnesscentrum alles met elkaar verbonden is, zie je welke apparatuur veel en weinig wordt gebruikt. Handig voor onderhoud, zaalopstelling en aanschaf van nieuwe apparatuur. In Halo Fitness Cloud zijn een aantal onderhoudstaken standaard opgenomen, die je met de job-trackertool effectief onder het personeel verdeelt. Zo blijft het fitnesscentrum in de beste conditie.”

Hoe zit het met ledenbehoud en ledenwerving? Een grote uitdaging voor fitnesscentra. “Daarop zet de Halo Fitness Cloud volop in. We leveren de tools en gespecificeerde data om hieraan te werken. Je ziet bijvoorbeeld wanneer een lid minder komt en dus dreigt af te haken. Misschien tijd voor persoonlijke actie? En omdat je nog beter weet waar er gesport wordt en wat de ledenbehoeftes zijn, kun je hierop direct actie ondernemen. Meer of minder groepslessen of misschien wel een bootcamp in het park? Halo Fitness Cloud vertelt het je. Dit geldt ook voor nieuwe leden, zodra je weet dat ze interesse hebben kun je ze gericht van de juiste informatie en aanbiedingen voorzien.”

Maatwerk!
De mogelijkheden met Halo Fitness Cloud zijn enorm en die worden alleen nog maar groter. Daarom is het belangrijk dat de uitdagingen van de ondernemer leidend zijn voor de juiste inrichting. Met verschillende modules is Halo Fitness Cloud zo aan te passen dat het voor iedere ondernemer de juiste waarde toevoegt. Verder is de app aan te passen aan de huisstijl van jouw fitnesscentrum. Maar er is nog meer. Vanuit de nieuwe online strategie van Life Fitness worden er nieuwe technologieën van partners de fitnessbranche ingebracht, zoals VirZOOM met virtual reality. Kortom: maatwerk is de formule tot succes. Vraag direct de gratis demo op locatie aan!

Life Fitness komt graag langs
Benieuwd naar wat Halo Fitness Cloud voor jouw fitnesscentrum of sportschool kan betekenen? Life Fitness verzorgt graag een demo op maat. We komen dan naar je toe en laten je zelf ervaren hoe Halo Fitness Cloud dé oplossing is voor jouw ondernemersuitdagingen. Mail hiervoor naar marketing.benelux@lifefitness.com of bel 0180-646666.

Ga voor meer informatie naar lifefitness.nl.
digital
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf