5 jaar geleden

Haal meer rendement uit je cycle studio

5 jaar geleden


Met de ICG®-oplossingen betrek je de hele fitnessclub

Na de succesvolle en drukbezochte ICG® Club Ride in Antwerpen pakt Life Fitness met de ICG® (IndoorCyclingGroup®) door in de Benelux. Waar menig fitnessclub de laatste jaren worstelde met zijn cycle studio, zit indoorcycling nu weer in de lift. Om optimaal in te spelen op deze trend, helpt ICG® de fitnessondernemer. Maatwerk, 20 jaar kennis van de markt en de internationale ICG®-community van trainers en liefhebbers spelen hierin een sleutelrol.


Door Niek Arts

Want met het pallet van ICG® haal je meer uit je cycling studio, zowel uit de vierkante meters, de ledentevredenheid als het gebruik van de bikes. Hoe dan? De virtuele- en digital revolutie maakt van indoor cycling een ware beleving. Met de verschillende ICG®-oplossingen bied je een gevarieerd aanbod aan de leden.

Dit aanbod bestaat uit: Coach By Color®, Myride®, ICG Connect® en de ICG app®. Het resultaat is dat je met indoor cycling een groot gedeelte van het ledenbestand aanspreekt. Een gegeven wat weer interessant is voor het terugdringen van de retentiecijfers. Fenne van den Hoeven staat fitnessondernemers vanuit ICG® en Life Fitness hierin bij.

Ontwikkelingen fitness en virtual
De virtuele revolutie en gamification van de fitnesssector hebben op indoor cycling groepslessen een grote invloed. Fenne ziet dit vanuit haar jarenlange ervaring met groepsfitness ook. “Het draait steeds meer om beleving. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de opkomst van boutique clubs, maar zeker ook in de groepslessen. Bij indoor cycling neemt het pas echt een vlucht als het wordt gekoppeld aan een inspirerende trainer.”

“Een paar trendontwikkelingen op een rijtje. Virtuele groepslessen brengen met behulp van film extra beleving in de les, bij groepssporters daalt de kans op opzeggen met 26 procent en als je virtuele trainingen aanbiedt, neemt het bezoek van de livelessen met 21 procent toe. Dit omdat leden zich meer bij de club betrokken voelen. Al overtuigd van de nieuwe ‘virtuele kansen’? Oké, nog eentje dan: 60 procent van de leden geeft aan dat het aantal aangeboden groepslessen belangrijk is in de keuze om lid te worden.”



De klant centraal
De virtuele en digitale opkomst in de fitness biedt de fitnessondernemer dus veel nieuwe kansen. De klant staat nu écht centraal. Fenne: “Als een fitnessondernemer dat wil kunnen wij hem hierbij volop ondersteunen. Samen kijken we hoe je met mogelijkheden van ICG® meer uit je marketing, studio-indeling en het lesaanbod haalt. Hierin ondersteunen wij de ondernemer en zijn instructeurs. Een andere belangrijke factor hierin zijn de trainingen die we vanuit ICG® aan de instructeurs bieden.”

Het ICG®-pallet
Coach By Colour®:
heeft vijf gekleurde trainingszones: wit, blauw, groen, geel en rood. Dit betekent dat je binnen één groepsles verschillende niveaus aanbiedt, waardoor iedere sporter de training en uitdaging krijgt die hij zoekt. Zo haal je dus méér uit één en dezelfde groepsles, die door dezelfde instructeur wordt aangeboden.

Myride®: laat de sporters via video en de ICG®- bike ervaren hoe het is om een bekende route of mythische berg op te fietsen. Dit kan zowel in een groepsles met of zonder trainer als individueel. Je maakt de totale beleving zo extra persoonlijk. Met MyRide bied je een oplossing die flexibel kan worden ingezet op de fitnessvloer, maar zeker ook als virtuele oplossing op het lesrooster. Hierdoor ervaren ook de leden die nog niet naar een les komen indoor cycling. En dat op het moment dat het hen uitkomt.

ICG Connect®: verbindt iedereen met elkaar in de groepsles. In elke les rijden deelnemers voor, met of tegen elkaar om een groepsdoel te halen, een teamstrijd te winnen of om persoonlijke records te vestigen. Dit kan omdat de onderlinge digitale verbondenheid zichtbaar is op het scherm. Door een competitie of spelelement aan de work-out toe te voegen, krijgt de indoor cyclingles een extra dementie. Zo betrek je zowel de geoefende rider als de beginner!

ICG app®: via de app kunnen sporters en instructeurs eenvoudig hun data en trainingsgeschiedenis bewaren, bijhouden en inzien. De app is zowel eenvoudig te koppelen aan de bedrijfssoftware van de fitnessclub als aan persoonlijke apps van de leden zoals Strava.

ICG® betrekt de hele bike-community
ICG® is al jarenlang de vooruitstrevende innovator in de indoor cycling branche. De kennis en ervaring die ze in de afgelopen 20 jaar hebben opgebouwd delen ze graag via de ICG®- community met fitnessondernemers, instructeurs en fanatieke fietsers. De Club Rides, zoals laatst in Antwerpen, zijn hiervan een belangrijk onderdeel. Maar ook online is er volop verbondenheid.

Fenne: “Hoe gaaf is het om met gelijkgestemden kennis en ervaringen te delen en elkaar zo te inspireren. We delen nieuwtjes, inspirerende content en houden de community op de hoogte van de laatste ICG®-events. Natuurlijk nodigen we alle leden uit om hun bijdrage te leveren. Met als doel dat de instructeurs zich blijven ontwikkelen, fitnessondernemers meer uit hun investering halen en leden geïnspireerd en gemotiveerd zijn om te blijven fietsen!”

Meer informatie op lifefitness.nl/nl/facility/about/teamicg



Even voorstellen: Fenne van den Hoeven

Sinds de toevoeging van ICG® aan de productportefeuille van Life Fitness betrekt LifeFitness de fitnessondernemer en de sporters volop bij de verdere ontwikkeling van ICG®. Speciaal hiervoor is Fenne van den Hoeven als business development manager aangetrokken. Ze is al tien jaar actief in de fitnesssector en heeft daarin veel kennis opgedaan van groepsfitness.

Ze denkt vanuit haar ervering en als ICG®-specialist graag met ondernemers mee om de cycling experience in hun club te laten renderen. Verder is ze benieuwd hoe ICG® in de praktijk bevalt en verder verbeterd kan worden.
 
Indoor Cycling Group
Gerelateerde artikelen
Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf