14 april 2019

Life Fitness op FIBO: Life inspired

14 april 2019

'Inspire healthier lives'

Zoals ieder jaar is de stand van Life Fitness op FIBO niet te missen. Het thema dit jaar is: LIFE inspired. De bezoeker ervaarde hoe de verschillende Life Fitness merken, oplossingen en applicaties samenwerken om sporters te inspireren gezonder te leven. Marketing Manager Harry Damen leidde ons rond over de imposante stand.

Life Fitness keert terug naar haar roots als productontwikkelaar, waarbij ze zich richt op innovatie, samenwerking en functionaliteit. Want ook in de sportschool praat alles tegenwoordig digitaal met elkaar, get connected noemen ze dat bij Life Fitness. Dit sluit naadloos aan op de merkbelofte: ‘Inspire Healthier Lives’.

Nieuwe trainingsmodules

Small group fitness is een steeds belangrijkere inkomstenbron voor fitnessondernemers. Uit het recente Fitness & Trendrapport blijkt dat 33.3 procent van de leden meer betaalt voor personal training en small group training. Bij 46.4 procent van de clubs staat small group training in de top vijf van belangrijkste diensten die ze aanbieden. Daarom komt Life Fitness met nieuwe trainingsmodules om op iedere sportlocatie kleine groepen een robuuste en veelzijdige training te bieden.

Zo biedt Hammer Strength prestatie- en functionele training aan die eenvoudig met aanvullende toestellen en accessoires kunnen worden gecreëerd in de ruimte. Er zijn 13 modules met verschillende producten, gericht op diverse trainingsgebieden, waaronder groepscardio, HD Athletic, Synrgy, Hammer Strength, en accessoires. De combinatie van de module voor small group training kan worden aangepast aan de behoeften van de locatie. Ter aanvulling van het modulesysteem gaat Life Fitness een samenwerking aan met het innovatieve platform voor gepersonaliseerde content: Functional Solutions.

Performance Cardio Sneak Preview

Inspelend op de HIIT en small group trainingtrend toonde Life Fitness een preview van haar innovatie ‘performance cardiolijn’. Deze lijn wordt gelanceerd met een roeier en loopband. Het design van beide apparaten sluit naadloos aan op de al bestaande IC8 performance bike. De hele cardiolijn is eenvoudig te integreren met een effectieve small group training, bijvoorbeeld in een run-ride-row combinatie. En er is nog een innovatie toegevoegd aan de performance cardiolijn: de integratie met het succesvolle ‘coach by color-systeem’, bekend vanuit de Indoor Cyling Group.

Internet of Fitness

Het aantal ‘digital solutions’ binnen de productfamilie van Life Fitness is verder gegroeid. Dit geeft totaal nieuwe mogelijkheden voor de sporter, de ondernemer en de instructeur. De digitale oplossingen zorgen ervoor dat je als ondernemer en instructeur nog beter weet wat de leden doen, waardoor je de club zo optimaal mogelijk managet. Life Fitness vernieuwt de manier hoe er tegen cardioapparatuur wordt aangekeken. Van het gebruiken van apps als Netflix, Spotify en YouTube tot aan het bijhouden van je resultaten en interactieve lessen. Dit is allemaal mogelijk, hiervoor wordt er samengewerkt met Apple Watch, verschillende fitnessapps en realtime datatracking systemen. En dat met één login op de console: het Internet of Fitness!

Naast ‘connecten’ in de digitale wereld, wordt er volop ingezet op sportverbinding in reallife. Rondom de merken Indoor Cycling Group en Hammer Strength worden door het hele land speciale events georganiseerd. Alles erop gericht om de band met de sporter te vergroten en in een verrassende setting tot nieuwe performances te komen. Beleving is hierbij het toverwoord. Op gave en inspirerende locaties worden Hammer strength Clinics en indoor cycling events, zoals de evolution ride, georganiseerd.

www.lifefitness.nl
 
Bedrijf

Life Fitness

Laatste artikelen van dit bedrijf